Příznivci kořeněných jídel se považují za atraktivní

Co špetka pálivého koření, to náhled do nitra? Už to tak vypadá. Milovníci pikantních chutí vedou hodně zajímavý život, který je plný dobrodružství. Jak to mají s dietami a jaké si dávají novoroční předsevzetí?

Řekni mi, co jíš, a já ti povím, jaký jsi. Myslíte si, že takhle to ani náhodou nefunguje? Že podle preferovaných chutí nelze odhalit povaha člověka? Ale ano! A tady jsou důkazy!

Sonda do talíře i osobnosti

Hodně ostrý průzkum (1) si první listopadové dny letošního roku zadal americký výrobce pikantních omáček Frank's RedHot, jehož sortiment se prodává ve více než 20 zemích po celém světě. Prováděla ho společnost specializující se na průzkumy trhu OnePoll, jejíž odborníci jsou členy Americké i Evropské asociace pro výzkum veřejného mínění. Zúčastnilo se ho celkem dva tisíce náhodně vybraných dobrovolníků a cílem bylo zjistit, zda může náklonnost k pikantním pokrmům souviset s určitými osobnostními rysy nebo stylem života. Výsledky toho odhalily víc, než bylo v původně v plánu!

Pikantní chutě, pikantní život?

Z nashromážděných dat (1) vyplynulo, že milovníci pálivých chutí rádi zkoušejí nové věci a nezaleknou se žádných výzev. Převážná většina z nich se také považuje za atraktivní, kreativní, sebevědomé a dobrodružné jedince. Celá třetina dodržuje nějaký typ diety, jako je například veganská či vegetariánská, což nebylo zaregistrováno u žádného jiného preferovaného koření. Tito lidé dle závěrů studie milují cestování a jsou hrdí na to, že vedou pikantní život. A jestli omezí své oblíbené chilli i ďábelské kořenící směsi, když dojde na přípravu svátečních vánočních dobrot? No jistěže ne!

Oheň v ústech musí být!

Vyznavači ostrých pokrmů si omáčky a všemožné marinády nechtějí odpustit ani u štědrovečerního stolu, vypozorovali autoři studie (1). A pozor, tohle je hodně zajímavé – 56 procent z nich se domnívá, že jejich vánoční dárky, kterými obdarovávají své blízké, jsou ty ze všech nejlepší. Jde-li o novoroční předsevzetí, vysoké procento si prý už teď slibuje, že příští rok bude trávit více času s rodinou, přičemž zapracuje i na pravidelnosti sportovních aktivit. Pokud i vy máte rádi pálivé, sedí to na vás?

Zdroje: (1) www.studypool.com/documents/83307/case-study-franks






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat