Posvátný význam měsíčního kamene

10.04.2022 | Psychika

Měsíční kámen (můžete se setkat také s označením měsíček) je průsvitný kámen měsíčního třpytu. Jeho perleťový duhový odlesk, který nelze s ničím zaměnit, působí doslova magickým dojmem. Již od dávných dob byl tento kámen proto vysoce ceněn mnichy, šamany a spiritualisty, a dodnes je měsíční kámen velice oblíbený a používaný v léčitelství a ezoterice, kde se o něm hovoří jako o ženském kameni. V Indii je považován za posvátný kámen přinášející štěstí.

Co ale vlastně název „měsíční kámen“ znamená? Přišel snad z Měsíce? A jak to může změnit váš život?

Původ a význam měsíčního kamene

Význam měsíčního kamene spočívá především v jeho energii. Jeho síla ve vás může probudit vášeň a ženskou energii, alespoň takto o něm hovoří lidé zabývající se ezoterikou. Dokáže vás také uzdravit na duševní úrovni a navést na vaši vnitřní cestu. Spolu s přibývajícím a ubývajícím Měsícem evokuje klid a harmonické rozpoložení mysli.Z hlediska odborné klasifikace kamene je měsíční kámen součástí minerální rodiny živců. Je to opalizující kámen, který lze nalézt nejčastěji v bezbarvé formě (ovšem může mít i nádech broskvové, růžové, zelené, šedé, žluté, hnědé a modré barvy). Hra světla měsíčního kamene se nazývá adularescence, a její jasnost se pohybuje od průhledné až po neprůhlednou (1).

Naleziště po celém světě

Nejvíce ceněný měsíční kámen pochází ze Srí Lanky a Indie (zejména modré měsíční kameny, které jsou nejvzácnější). Historické doly se nacházejí také ve švýcarském pohoří Adula. Další místa, kde se vyskytuje měsíční kámen se pak rozprostírají po celém světě (např. v Myanmaru, Brazílii, Norsku, USA, Austrálii, Německu, Tanzanii a na Madagaskaru) (1).

Ezoterický vliv měsíčního kamene

Jako drahokam zesilující intuici, rovnováhu a schopnost manifestace přání, pomáhá měsíční kámen rozvíjet a usměrňovat ženskou stránku. Může pomoci při rozlišování toho, co je v životě pouze potřeba, a co je skutečná touha a přání. Pokud tedy budete pravidelně nosit svůj Měsíční kámen, budete moci lépe rozpoznat negativní energie a léčit sami sebe. Čím je drahokam jasnější a duhovější, tím větší bude mít silnější léčivé schopnosti (1).

Co praví legendy

Měsíční kámen byl používán jako ochranný kámen při cestování v noci, plavbě na moři, porodu a v průběhu těhotenství. Žádný jiný drahokam není opředen tolika legendami a příběhy jako měsíční kámen. Po staletí byl znám a uctíván různými kulturami a národy. Podle hinduistické legendy vznikl tento drahokam z měsíčních paprsků, proto také dostal svůj proslulý název. Podle další legendy může díky měsíčnímu kameni člověk během úplňku spatřit svou budoucnost, musí jej však po celou noc držet v ústech. V arabských kulturách je pro změnu tento drahokam považován za symbol plodnosti, proto jej ženy podle legend vkládaly mezi spodní prádlo (1).

Shrnutí

Měsíční kámen je mocný polodrahokam s rozmanitými léčivými schopnostmi. Až do dnešních dob je vnímán jako symbol lásky a vášně. Podle tradice prý dokáže předpovědět budoucnost každému zamilovanému páru. Pokud se jej rozhodněte někomu darovat, jedná se o kámen „pro štěstí“, velmi vhodný také jako svatební dar. Měsíční kámen, spojený s korunní čakrou, třetím okem a srdeční čakrou, uklidňuje a zmírňuje stres a zároveň uvolňuje lásku všeho druhu (2).

Zdroje: (1) www.moonmagic.com/blogs/news/111865094-moonstone-meaning, (2) www.izlato24.cz/drahokamy/mesicni-kamen






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat