Naordinujte si pocit štěstí do svého života

Někdy si ani neuvědomujeme, že si v cestě našemu štěstí stojíme sami svými každodenními návyky. Těchto věcí byste se rozhodně měli zbavit!

Každý z nás má nějaké návyky, které nejsou špatné a nikomu neubližují – až na nás samotné. Víte, kterých každodenních návyků bychom se měli zbavit, abychom konečně byli šťastní?

Čekání na lepší časy

Říkáte si často, že brzy se všechno zlepší. Sama o sobě je to motivující věta, ale také je příčinou toho, že nežijete tady a teď. Okrádáte se o spoustu možných okamžiků štěstí (1). Raději změňte způsob myšlení na: "Právě teď to není dokonalé, ale stále existují krásné věci, které je třeba objevit". A uvidíte, že to je opravdu rozdíl!

Polykáte svůj hněv

Rádi polykáte hněv jen proto, abyste se s někým nehádali? Chyba! Protože to nikdy nezmění věci, které vás obtěžují. I když je to těžké, řekněte druhým, že vás něco trápí. Kritiku formulujte s respektem, pak máte větší šanci, že se rozhovor nezvrhne v otevřený konflikt. Postupně si na to zvyknete a budete svůj názor vyjadřovat častěji (1).

Máte příliš mnoho práce

"Já to dokážu!" Slyšíte se někdy říkat, že i když víte, že to nezvládnete? Řešení takových situací je velmi snadné – naučte se říkat ne. V opačném případě se budete moci svým úkolům věnovat jen napůl. Nehledě na to, že stres vás může fyzicky i psychicky docela zatěžovat (1).

Věnujete pozornost jen negativním věcem

Rádi si večer povídáte se svým partnerem o tom, jaký jste měli den? Pak je důležité se zaměřit na to pozitivní. Často totiž děláme tu chybu, že mluvíme jen o negativních věcech a ani nás nenapadne se zmínit o všech těch krásných věcech, i když úplně obyčejných (1).

Neustále si stěžujete

Vědci zjistili, že když si stěžujeme na život příliš často, dáváme našemu mozku negativní energii. Místo toho bychom měli pracovat s pozitivními informacemi, například tím, že si každý den uvědomíme, za co jsme vděční (1). Vyzkoušejte to, určitě získáte hodně!

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4449495/






Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat