Novoroční předsevzetí složené z malých změn

10.12.2021 | Psychika

Nový rok je za dveřmi a to znamená jediné, vkročit do něj s novoročním předsevzetím. Jasně, novoroční předsevzetí je kýč jak bič, ale upřímně, takové předsevzetí vás dokáže pořádně nakopnout, i kdyby to měla být maličkost. Nemusí to zrovna znamenat zhubnout 30 kilo za 2 měsíce, nebo úplně přestat jíst sladké.

Poskládejte si novoroční předsevzetí z malých změn, které vás krůček po krůčku přiblíží k vysněné postavičce a zbaví vás zlozvyků. Prostě si udělejte takový malý seznam, který vám pomůže k vašemu lepšímu já.

Výzva

Každý měsíc si připravte kompletní tréninkovou výzvu. Začít můžete už s tou lednovou. Vytiskněte si ji na papír a hezky si odškrtávejte, uvidíte, jakou ze sebe na konci měsíce budete mít radost.

Jídelníček

Strava má velký podíl na redukci váhy, a proto byste se měli zaměřit i na ni. Obraťte se například na výživového poradce, který vám s jídelníčkem rád poradí. A pokud se přímo na jídelníček necítíte, inspirujte se novými recepty.

Procházky

I obyčejná chůze dokáže divy. Pokud často jezdíte MHD, zkuste vystoupit o pár zastávek dříve a protáhněte si nožky, nebo si zajděte na večerní procházku před spaním.

Zahoďte telefon

S telefonem v ruce trávíme opravdu spoustu času. Většinou se díváme na to, jak jsou všichni na Instagramu dokonalí a šťastní. Ti dokonalí a šťastní zase tráví spoustu času tím, aby nás o svém štěstí každý den přesvědčovali. Takže ani oni to nemají zadarmo. V novém roce častěji zahoďte telefon a zkuste zapracovat sami na sobě. 

Naučte si vařit

Co si takhle alespoň jednou týdně uvařit nebo upéct něco dobrého. Poznávat nové potraviny, nové způsoby přípravy pokrmů. Jistě si více pochutnáte, budete mít bližší vztah k tomu, co jíte a ještě sklidíte pochvalu.

Otužování

Nejen, že si posílíte imunitu, ale zároveň bojujete i proti celulitidě. Při sprchování si na minutku pusťte studenou vodu a intervaly postupně prodlužujte. Udělá to dobře vašemu tělu i mysli. Studená sprška je taky super pro lesk vlasů, tak je zkuste po umytí propláchnout ledovou vodou a sami uvidíte, jak se budou blyštit.

Zdroj: Johanka Mo, verywellmind.com, healthline.com






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat