Fungující motivace pro nastavení těla na hubnoucí běh

15.07.2023 | Psychika

Možností, jak během aktuální situace dostat do života pohyb, máme mnohem méně než dříve, ale jednou ze skvělých možností, jak pravidelně sportovat a udržet si kondici je běh.

Mám tu pro vás tipy, jak se namotivovat a u běhu vydržet.

Odměna

Ideálně si vyberte něco, co s během souvisí. Vyberete si nové boty, nové funkční oblečení nebo nějaké hezké běžecké legíny.
S dobrou výbavou se na každý další výběh budete těšit více a v chladném zimním počasí se můžete těšit třeba i na teplou sprchu a v létě zase můžete skočit někam do rybníka!

Hudba

Hudba má velkou moc. Rozproudí krev v žilách a probudí ve vás sílu. Sestavte si třeba playlist svých oblíbených běžeckých písniček, které vás zaručeně zvednou z gauče, nebo zkuste na Spotify můj oblíbený playlist The-Climb 170-175 MPM.

Soutěživost

Máte soutěživého ducha? Tak toho využijte…
Je to skvělý způsob, jak udělat běh zajímavějším, motivujícím a jak se v něm můžete dále zlepšovat. Soutěžit můžete se svým parťákem na běhání o to, kdo uběhne rychleji určitý počet kilometrů, nebo kdo z vás naběhá více kilometrů za měsíc.
Jako pomocníka může vyzkoušet některou z běžeckých aplikací, která vám poctivě zahlásí každý rekord. Já používám Nike Run Club.

Cíl

Nezapoměňte si nastavit své cíle a hlavně ať jsou realistické. Pomoci vám může třeba metoda SMART. Ta je skvělou pomůckou, jak svoji motivaci k běhání neztrácet. Specific, measurable, achieveable, realistic, time-based. Česky to znamená, že cíl by měl být specifický, měřitelný, dosažitelný, realistický a ukotvený v čase. Pokud s každým svým výběhem, který si naplánujete, budete počítat a budete na něj mít místo ve svém denním rozvrhu, mnohem snadněji takový plán dodržíte.

Pocit po

Bylo by bláhové si myslet, že se vám vždycky bude chtít vyběhnout. Co vždycky funguje v mém případě? Vzpomenout si na to, jak skvěle se po běhu cítím, protože po běhu se vám vyplavují do těla endorfiny neboli hormony štěstí.

Raději než nad přemýšlením nad tím, proč to dneska zase nevyšlo, se soustřeďte na způsoby a denní rutiny, díky kterým to půjde snadněji.
Myslete pozitivně a vzpomeňte si na důvody proč běháte a jaké výhody vám běh přináší.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat