Plán pro první týden hubnutí

30.06.2023 | Psychika

Pět, deset kilo dolů? Chcete se do toho konečně pustit, ale bojíte se náhlých změn, které nemusejí mít dlouhého trvání? Takhle si start svého nového života užijete se vší parádou!

Jak se ale do svého prvního týdne hubnutí pustit? Tohle je sedm magických rad.

1. Sami sebe upozorňujte

Vedle postele si nachystejte tenisky na běhání, na stole mějte neustále plnou skleničku. Obojí vám bude připomínat, že bez pohybu a ani dostatečného pitného režimu žádné kouzlo štíhlosti nefunguje.

2. Udělejte si pořádek v zásobách

Ještě než vyrazíte do obchodu na nákup zdravějších a nutričně vyváženějších potravin, udělejte si místo jak v ledničce, tak ve spíži. Své zásoby čokolád rozdejte známým a podobně si počínejte i u polotovarů nebo smažených brambůrků. Co doma nebude, to si nebudete moci vzít.

3. Rozhoďte sítě

Byli jste zvyklí, že se u vás každou středu stavila kamarádka na kafíčko, ke kterému patřilo něco dobrého? Předejděte problémům a řekněte všem známých ve svém okolí, aby vás v následujících týdnech šetřili. Žádná pokušení, zákusky, preclíčky a tak dále. To ušetří vám i vašim přátelům tolik typické dietní hlášky „já nesmím“.

4. Motivujte se

Motivace je ohromně důležitá. Abyste ve svém snažení nepolevovali, vytáhněte ze skříně nějaký kus oblečení, který zatím neoblečete, i když strašně chcete. Třeba takové džíny patří k parádním nakopávačům! Pověste je na viditelné místo a do hlavy si vsuňte novou myšlenku: „Konec přejídání, do těchto kalhot se za pár týdnů vejdu!“

5. Zvolte systém odměn

Pokud vám vůle opravdu působí potíže, přistupte na systém odměn. Za každý úspěch, kterého dosáhnete, si něco kupte. Jen tak pro radost. Nebo se zkrášlete u kadeřnice, manikérky…

6. Doopravdy začněte v sobotu

Hubnutí je změna, a proto je dobré zahájit ho v den, když vás nečeká komplikovaná porada, a nejste tudíž ve stresu. Navíc si můžete bez problémů naplánovat sportování a relaxaci.

7. Pište si nákupní seznamy

Co je psáno, to je dáno. Pokud ve svých pravidelně doplňovaných zásobách budete mít všechno, neohrozíte sebe sama tím, že místo do jablka se zakousnete do čokolády. Při sepisování nákupního seznamu myslete na dostatek ovoce a zeleniny.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat