Kila půjdou dolů po dostatečné hydrataci

24.10.2023 | Hubnutí

Hubnutí je složitý proces, který bývá ovlivněn řadou faktorů, včetně návyků životního stylu a dostatečné hydratace organismu. Víte, co pít, aby kila šla dolů?

Strava je pro redukci hmotnosti důležitá, protože pomáhá snížit kalorický příjem a zároveň tělu dává výživu, kterou potřebuje k efektivnímu fungování. Podobné je to však i u nápojů. Pokud tyhle zařadíte do svého denního režimu, zvýšíte rychlost svého metabolismu!

Zelený čaj

První nápoj, který musíte přidat do své každodenní stravy, je šálek čerstvě uvařeného zeleného čaje, jež se dá dochutit přidáním několika kapek medu a citronu. Tento nápoj je plný antioxidantů a katechinů, což jsou antioxidanty, u nichž bylo prokázáno, že aktivují metabolismus a zvyšují spalování tuků (1). Katechiny také pomáhají snižovat absorpci tuku z potravy. Chcete-li těžit z výhod zeleného čaje, vypijte 2–3 šálky denně.

Černá káva

Ano, je to vlastně dobrá zpráva pro všechny milovníky kávy! Pití té černé taktéž podporuje funkci metabolismu těla, což asi není překvapením. Káva obsahuje kofein, stimulant, jež zvyšuje srdeční frekvenci a krevní tlak a urychluje spalování tuků (2). V rámci hubnutí se přitom doporučují 2 šálky denně. Na druhou stranu příliš mnoho kofeinu může mít negativní vedlejší účinky, jako je úzkost a nespavost.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je další skvělý nápoj, který zvyšuje rychlost metabolismu. Pokud s ním ještě nemáte své zkušenosti, před jídlem smíchejte 1–2 polévkové lžíce jablečného octa ve sklenici vody (5).

Citronová šťáva

Přidání několika kapek čerstvé citronové šťávy a lžíce syrového, organického medu do teplé vody je známým trikem. Konzumace tohoto nápoje na lačný žaludek stimuluje trávicí systém a napomáhá hubnutí. Citrony jsou dobrým zdrojem vitaminu C, antioxidantu, u kterého bylo prokázáno, že nakopává metabolismus (3).

Zázvorový čaj

Začněte svůj den šálkem čerstvě uvařeného zázvorového čaje. Obsahuje gingerol, což je sloučenina, jež se také spojuje s rychlejším spalováním tuků (4). Chcete-li sklízet výhody zázvorového čaje, namočte několik plátků čerstvého zázvoru do šálku horké vody a nechte louhovat 5–10 minut. Můžete také přidat med nebo citron.

Zdroje: (1) www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002231662206641X, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30335479/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15930480/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9933181/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8243436/






Celkem 1 komentářů

Uchytilová O.
28.10.2023

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat