Rychlý úbytek kil slibuje grapefruitová dieta

Štíhlejší křivky už za pouhé dva týdny. To slibuje grapefruitová dieta, která se nedoporučuje držet déle než 21 dní. Co všechno si při ní můžete s klidem a bez výčitek dopřát?

Grapefruitová dieta je vlastně jednou z prvních módních diet, které byly se vší pompou a slávou představeny široké veřejnosti. Záhy se jí začalo říkat hollywoodská, což jí jen přidalo na popularitě. Její zapřisáhlí zastánci tvrdí, že díky tomuto poněkud kyselému stravovacímu režimu lze snadno zhubnout už za 12 dní. A to bez hladovění! Na jakém principu to funguje?

Jídelníček s malým omezením a šťavnatým přídavkem

Podle čiré logiky to vypadá, že když je to grepová dieta, člověk má jíst pouze grep, popřípadě pít džus z něj vymačkaný. Ale ono to tak není. Tajemství tkví totiž v tom, že si lidé držící tuto dietu mohou připravovat svá jídla, jak jen chtějí, a to pouze s lehkým omezením sacharidů. Podmínkou ale je, aby se zmíněný plod v jakékoli formě objevil u každého chodu. Obsahuje totiž enzymy, které napomáhají svižnějšímu spalování tuků, čímž tedy dochází i k redukci váhy. Aby byla strava co možná nejpestřejší, ke grepu se běžně připojuje zelenina, kuřecí i vepřové maso, šunka, vajíčka, ryby a luštěniny. Grepová dieta se drží dva až tři týdny, déle se to obecně nedoporučuje. Výhodou je, že se může pozitivně dotknout i zdraví (1).

Bonus pro pleť i obranyschopnost

Protože zmíněný citrusový dáreček překypuje vitaminem C, přispívá k posílení imunitního systému i mladistvějšímu vzhledu, neboť napomáhá přirozené produkci kolagenu a zabraňuje jeho rozpadu. Nachází se v něm i oceňovaná vláknina, která nejenže prodlužuje pocit sytosti, což je při hubnutí žádoucí, stimuluje i detoxikační procesy a omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva. Uvádí se také, že grep má antibiotické účinky a nabízí široký komplex fungicidních látek působících proti různým druhům bakterií, virů a plísní (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4016745/, (2) www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2006.9.49






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat