Rychlému hubnutí pomůže epsomská solná koupel

Můžete při běžném koupání ve vaně i hubnout? Ale to víte, že ano! Jen je třeba do vody přidat jednoho zeštíhlujícího pomocníka – epsomskou sůl. Dodá vám potřebné minerály, zbaví toxinů a nakopne metabolismus.

Venkovní teploty se stále snižují, takže vidina horké koupele je lákavější než kdy dřív. Co kdybyste se při ní nejen zahřáli a náležitě zrelaxovali, ale také zeštíhleli? Tomu se říká spojit příjemné s užitečným, panečku!

Nadbytečná kila? Osolte jim to!

Epsomská sůl je sice sůl, ale do jídla byste si ji dát asi nechtěli. Kromě toho, že má výrazně hořkou chuť, může mít její konzumace projímavé účinky. Z pochopitelných důvodů se tedy doporučuje spíše vnější využití. Tato rozpustná krystalická látka je svými blahodárnými účinky pro zdraví dobře známá. Obsahuje totiž minerály hořčíku a síranu, které se snadno vstřebávají přes pokožku (1), čímž uvolňují svalové napětí, uklidňují pocuchané nervy, tišší bolesti, zbavují otoků a napomáhají regeneraci organismu, a to nejen po náročnějším sportovním výkonu. Vás ale teď jistě zajímá, jak je to s podporou hubnutí, že?

Když detoxikace, tak pořádná

Hladiny výše zmíněných minerálů se v těle zvýší poté, co si v epsomské lázni několik minut poležíte. Jakmile se tak stane, začnou kromě jiného pracovat i na odstraňování toxinů (2). Celý tělesný systém se tak dostane do rovnováhy a bude moci správně vykonávat všechny funkce. Díky tomu se budete cítit uvolněněji a energičtěji, přičemž se pořádné vzpruhy dočká i metabolismus (3). A to je celé zeštíhlující tajemství! Už pomalu pokukujete po dveřích koupelny?

Správné dávkování je základ

Ačkoli se do koupele běžně dává jeden až dva šálky této soli (záleží na množství vody), začátečníkům se radí, aby začali raději s menšími dávkami, které budou postupně navyšovat. V lázni pak relaxujte alespoň 15 minut, ale nezůstávejte déle než 20 minut. Pro ještě silnější redukční efekt můžete do vany přidat i zázvor, který otevírá póry a přispěje k rychlejší likvidaci toxinů (4).

Zdroje: (1) www.epsomsaltcouncil.org/wp-content/uploads/2015/10/report_on_absorption_of_magnesium_sulfate.pdf, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579607/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7996375/, (4) www.researchgate.net/publication/257416254_Ginger_A_functional_herb






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat