U celebrit vede při hubnutí paleo a Atkinsonova dieta

Jak se hubne v Hollywoodu? Zatímco jedna známá tvář si s klidem smlsne na uzeninách, které zapije vínem, jiná sází na třítýdenní očistný program, v němž hlavní roli hrají zeleninové polévky.

Ačkoli to na titulních stránkách módních magazínů vypadá, že zvěčněné celebrity jsou vždy štíhlé jako proutek, některé upřímně přiznávají, že jejich postava má do ideálu hodně daleko, proto si musí pomáhat dietou. Jaké redukční režimy jsou podle slavných žen ty nejúčinnější?

Paleo jako návrat do hodně dávných časů

Paleo dieta je založená na potravinách podobných těm, které se mohly jíst v dobách paleolitické éry. Obvykle zahrnuje libové maso, ryby, ovoce, zeleninu, ořechy a semena – tedy to, co bylo v minulosti možné získat lovem a sběrem. V této stravě tedy chybí mléčné výrobky i zpracované produkty, stejně jako obiloviny, jejichž nástup umožnil až pozdější „vynález“ zemědělství. Velkou vyznavačkou tohoto způsobu stravování je americká herečka a modelka Jessica Biel, která si ho v médiích nemůže vynachválit.

Atkinsonův režim má neobvyklá pravidla

Hodně fanoušků módní ikony Kim Kardashian zajímalo, jak se v poměrně krátké době dokázala zbavit poporodních kil. Za necelý rok totiž zhubla více než 25 kilogramů, přičemž to sama nazvala největším úspěchem svého života. Tato kráska arménského původu zvolila Atkinsonovu dietu. Ta zcela překvapivě povoluje uzeniny, mléčné výrobky, celozrnné produkty, hořkou čokoládu, a dokonce i alkohol, byť v omezeném množství. Naopak vylučuje přílohy, jako jsou brambory, těstoviny a rýže. Celý princip spočívá v tom, že nebude-li člověk přijímat žádné sacharidy, jeho tělo začne energii čerpat z tukových zásob, čímž dochází k hubnutí.

Ve znamení očisty

Americká herečka a jedna z největších propagátorek zdravého životního stylu Gwyneth Paltrow se dle vlastních slov minimálně třikrát ročně vydává na cestu čistého stravovaní. Autorem tohoto speciálnímu programu s názvem Clean 21 je uznávaný americký kardiolog Alejandro Junger, podle kterého je nutné vzdát se po dobu tří týdnů celé řady potravin, a to zejména pečiva obsahujícího lepek, mléčných výrobků, vajec, cukru a alkoholu. Tento expert rovněž doporučuje jídla v tekuté formě, proto klade důraz na mixované nápoje smoothies a zeleninové polévky. Asi se to vyplácí…

Zdroj: www.marieclaire.com.au/best-celebrity-diets






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat