Podzimní hubnutí je zatraceně těžké

Hubnutí na podzim? To má svá úskalí, která zeštíhlující plány tak trochu narušují. Kromě únavy tolik typické pro toto roční období jde o i sociální sítě a módní dlouhé svetry. Připravte se tedy na dietní komplikace!

Podzim je tu a vás napadá, že je možná čas začít s tou dlouho odkládanou dietou. Nejdřív na ni nebyl čas, pak chuť a nakonec odešla i motivace. Teď už by to ale šlo! Počítejte však s tím, že hubnutí v tomto barevném ročním období může být těžší než kdy jindy. Co všechno vám bude házet klacky pod nohy?

Pokušení, které zahřeje

Zatímco v létě jste na sociálních sítích vídali fotky vašich přátel, jak si v plavkách užívají dovolenou u moře, což bylo samo o sobě dietně motivační, teď jako by se všechny příspěvky zahalily do nadýchaných ponožek, horké čokolády, hutných omáček a jablečných koláčů. Podzimní rodinná pohodička? Kdepak! Spíše psychologický taktický útok na hubnoucí vůli! Ostatně, jistě víte až moc dobře, že když je venku zima, to poslední, co chcete jíst, jsou hromady syrové zeleniny a kila řeckého jogurtu. V potaz se musí vzít i další nepřátelský faktor (1).

Podzimní únava je mrcha!

Tak samozřejmě, že redukce váhy není jenom o jídle, opírá se i o pravidelnou fyzickou aktivitu. Říkáte si, jak bude ten běh v parku příjemný, protože alergenům už konečně odzvonilo? Že jsou aktuální teploty pro sport přímo ideální? Oproti parnému létu rozhodně. Ovšem až vás dostihne typická podzimní únava, možná vás veškeré chutě na maraton i jogging rychle přejdou. Odradit vás může i brzké stmívání, častý déšť a protivný vítr (2).

Kabát jako skvělá kamufláž

Kabátky, pletené kardigany, oversized košile i šaty po kolena. Tyhle typické podzimní módní kousky milujeme! A ceníme si toho, že dokáží skrýt i určité nedostatky, respektive nadbytky. Řada z nás pak dochází k názoru, že co není tolik vidět, to nás přece nemusí pálit. I tohle je důvod, proč hubnutí zase odložit, a to na neurčito (3).

Zdroj: (1) www.nutritiouslife.com/live-consciously/4-reasons-hard-lose-weight-fall/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4673349/, (3) názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat