Správnými potravinami proti celulitidě

Nevábné promáčkliny na nohou, hýždích a břiše – pomoci může správná dieta proti celulitidě. Těmito potravinami můžete působit proti pomerančové kůži a napnout pokožku zevnitř.

Žádný skutečně účinný prostředek proti celulitidě dosud bohužel neexistuje. Mnoho žen zkouší vše, co si lze představit – od drahých krémů přes masážní válečky až po zábaly, hypoxi trenažéry, studené a rázové vlny. Účinky jsou obvykle dočasné nebo zanedbatelné.

Špatná a tučná strava, ale také nedostatek pohybu může podpořit vznik nevzhledných dolíčků. A tady můžete začít do jisté míry sami. Nebylo vědecky prokázáno, že můžete celulitidu „zajíst“ některými potravinami. Zdravá, vyvážená a pestrá strava proti celulitidě však prospívá celému vašemu tělu.

Které potraviny můžete použít k udržení pomerančové kůže na uzdě?

Sacharidy

Jezte potraviny s komplexními sacharidy, například celozrnné produkty (celozrnné pečivo, těstoviny, rýže) nebo luštěniny (čočka, hrách, fazole, cizrna). Spíše nepříznivé jsou naopak jednoduché sacharidy, například z výrobků z bílé mouky (např. bílé pečivo, toasty, bageta).

Maso a ryby

Volte libové hovězí před vepřovým. Nejlepší je však obecně konzumovat nízkou míru masa a uzenin. Raději jezte libové ryby, jako je candát, štika, treska, treska, platýs nebo treska.

Tuky

Preferujte rostlinné oleje. Obsahují (jednoduché nebo vícenásobné) nenasycené mastné kyseliny, které jsou považovány za zdravější. Živočišné tuky mají naopak vysoký obsah nasycených mastných kyselin, které odborníci na výživu spíše klasifikují jako nezdravé.

Ovoce a zelenina

Čerstvé ovoce a zelenina všeho druhu tělu prospívá, protože obsahuje spoustu vitaminů, minerálů a vlákniny. Existuje mnoho různých druhů ovoce a zeleniny. Jezte ty, které máte nejraději, střídejte a chytře kombinujte. Konzervované zelenině a ovoci je lepší se vyhnout. Ty často obsahují hodně cukru a konzervantů.

Mléčné výrobky

Mléčné výrobky, jako je podmáslí a syrovátka, mají také pozitivní vliv na pleť.

Tekutiny

Dostatečně pijte! Za den byste měli vypít 1,5–2 litry tekutin. Nejlepší je voda bez kalorií (nesycená), aby pleť vypadala kyprá a pevná. Neslazené čaje nebo střiky z ovocné šťávy jsou také vhodné pro nastolení rovnováhy tekutin. Nedostatek tekutin na druhé straně způsobuje, že pokožka vypadá povadlá. Kávu a alkohol byste si měli dopřávat pouze s mírou – nadměrné množství může pleť zhoršit.

Zdroj: www.nutritionfacts.org/blog/can-cellulite-be-treated-with-diet/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat