Zhubněte dvě kila během chvilky

Tričko je upnuté, kalhoty skřípají ve švech – v létě, kdy se odhalujeme více než kdy jindy, se někteří z nás s hrůzou dívají do zrcadla. Kromě přebytečných kil ze zimy se na bocích usadily také první grilované klobásy. Ale nebojte se: prozradíme vám nejúčinnější triky na hubnutí, se kterými můžete zhubnout až dvě kila – bez jakékoli diety.

Následující triky vám sice nepomohou k super štíhlé postavě (pokud už ji nemáte), ale rychle zhubnout pár kil před akcí určitě umí. Pokud vás tedy čeká setkání s přáteli nebo víkend v plavkách, pak vyzkoušejte nějaký z nich.

Podmáslový den

Jednodenní kúra je jedním z nejúčinnějších triků na hubnutí vůbec. Kúry působí jako vyvážení vydatného grilovacího večera a jsou motivační vzpruhou pro vědomější dietu. Taková dieta je však povolená jen jednou týdně. Jeden z nejlepších letních triků na hubnutí: den s podmáslím. Protože čisté podmáslí je osvěžující, poskytuje vápník a má nízký obsah tuku a kalorií (1).

Nahraďte sladkosti lehkým jídlem

Jeden z přísnějších triků na hubnutí: držte se dál od čokolády, cukroví a zmrzliny. Pokud budete soustavně jeden až dva týdny abstinovat, zaznamenáte na váze rozdíl. Není divu: sladkosti obsahují kromě spousty tuku i spoustu cukru. V sáčku gumových medvídků je 49 kostek cukru a v čokoládové tabulce minimálně deset. Raději přejděte na lehčí jídlo. Potraviny, které obsahují hodně vody a málo kalorií, jsou perfektním jídlem na hubnutí: jako třeba okurka, meloun, chřest, rajčata nebo kedlubny (2).

Vodní vzpruha

Voda je jedním z nejpřirozenějších dietních potravin a jedním z nejlepších triků na hubnutí: Neobsahuje žádný cukr, žádné kalorie, a proto je ideálním prostředkem k uhašení žízně a netloustne se po ní. Pokud chcete rychle shodit pár kilo, měli byste se na chvíli (alespoň 14 dní) vyhnout jiným nápojům. Žádný alkohol, žádné nealko nápoje, žádné džusy – povolena je pouze voda nebo neslazené bylinkové čaje. Alkohol je například plný kalorií – tomu byste se měli vyhnout rozhodně. A i neškodná káva z kavárny se může stát nepříjemnou kalorickou pastí (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7029383/, (2) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1467-789X.2003.00102.x, (3) www.nutricionhospitalaria.org/articles/02746/show






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat