Když se břicho brání zpevnění

02.08.2023 | Hubnutí

Cvičíte, pijete hodně vody a celkově se snažíte, aby vaše břicho nebylo nafouklé. Přesto se to nedaří, v tom horším případě vás okolí považuje za těhotnou. Co děláte špatně a kdo je váš nepřítel číslo jedna?

Nedá se nic dělat, někdy je sexy ploché břicho nedostižným snem. Zde je několik důvodů, které v cestě za vysněnou postavou brání.

Nedůsledná tréninková rutina

Konzistence je tajnou složkou, pokud jde o dosažení plochého bříška. Je to jako pěstovat rostlinu – musíte ji pravidelně zalévat, aby rostla a prospívala. V oblasti fitness je to stejné. Cviky pro pevnění břišních svalů nelze dělat jen tak napůl nebo nárazově. Pokud sem tam provedete pár sedů lehů a pak si na cvičení dlouhé týdny ani nevzpomenete, nepohnete se kupředu. Abyste dosáhli dobrých výsledků, musíte se zavázat k pravidelnému a efektivnímu tréninku, který vám pomůže spálit kalorie, shodit přebytečný tuk a posílit střed těla (2).

Genetika

Pokud jde o dosažení plochého bříška, genetika může být vaším nejlepším přítelem i nejhorším nepřítelem. Někteří jedinci přirozeně nosí více tuku v této oblasti, což není způsobeno nadměrným přísunem jídla. I když nemůžete zcela změnit svou genetickou výbavu, stále lze dosáhnout pokroku, tedy aspoň za předpokladu, že pohybovou aktivitu zkombinujete s vyváženou stravou. Každý malý krok, který uděláte, vás přiblíží cíli (2).

Špatná strava

To, jak se stravujete, hraje při dosažení plochého bříška významnou roli. Můžete každý den trávit dlouhé hodiny v posilovně, ale jakmile se vykašlete na jídlo, nebude to nic platné. Zaměřte se na svůj jídelníček, jezte co nejméně sacharidů, zvyšte příjem bílkovin, zdravých tuků a zeleniny. Jakmile začnete své tělo vyživovat správnými potravinami, přebytečný tuk se pozvolna začne vzdávat (3).  

Alkohol

Nikdy nemůžete mít ploché bříško, pokud holdujete alkoholu. Alkohol totiž do krevního oběhu uvolňuje estrogen, jehož nadbytek vede ke hromadění podkožního tuku (1) a brání růstu svalů. Všimli jste si někdy, že někteří muži mají pivní břicha? Jistě, jedná se o přebytek estrogenu. Z toho vyplývá, že je čas k alkoholu přehodnotit svůj vztah a minimálně ho omezit. Snížením jeho spotřeby budete schopni kontrolovat hladinu estrogenu a vytvořit příznivější prostředí pro hubnutí a rozvoj svalů.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2889220/, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6146358/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat