Ploché břicho na přání

Ploché břicho, dokonalý pas, po které tolik žen touží. Břišní tuk škodí zdraví a může podporovat různé nemoci, zbavit se ho je ale velmi obtížné. Jak shodit tuk na břiše a získat ploché břicho?

Pokud by se vám právě teď hodilo pár tipů, jak se zbavit břišního tuku a získat ploché břicho, máme je pro vás.

Konzumujte méně kalorií

Abyste zhubli, musíte být v kalorickém deficitu. Již 500 kalorií pod vaší osobní denní potřebou může vést ke ztrátě přibližně půl kilogramu nebo kilogramu tělesné hmotnosti za týden. Neomezujte však příliš svůj příjem kalorií, protože to může vést ke zpomalení metabolismu, a tím i menšímu množství spálených kalorií.

Ploché břicho z bílkovin

Proteiny jsou pro hubnutí velmi důležité, protože tělo potřebuje více energie na trávení bílkovin než na trávení tuků a sacharidů. To může být až 100 kalorií navíc spálených denně.

Protein také zabraňuje rozpadu svalové hmoty během diety a zvyšuje rychlost metabolismu. Strava s vysokým obsahem bílkovin stimuluje produkci hormonu sytosti. Máte menší chuť k jídlu, zůstanete déle sytí a automaticky sníte méně: z dlouhodobého hlediska to může vést k plochému břichu. Mezi dobré zdroje bílkovin patří vaječné bílky, kuřecí maso, luštěniny a mléčné výrobky.

Správné sacharidy pro ploché břicho

Nízkosacharidové diety jsou velmi účinné pro hubnutí a získání plochého břicha. Užívání pouhých 50 gramů sacharidů denně spaluje břišní tuk a snižuje riziko cukrovky 2. typu. Nemusíte se však obejít úplně bez sacharidů Mnohem důležitější je výběr správných sacharidů, díky tomu můžete zlepšit svůj metabolismus a snížit tuk v orgánech.

Rozpustná vláknina pro ploché břicho

Dietní vláknina zajišťuje zdravé trávení a zasytí na dlouhou dobu, zvláště rozpustná dietní vláknina je prospěšná pro hubnutí. Vytváří gelový film, čímž zpomalují vyprazdňování žaludku a prodlužují pocit sytosti. To znamená, že jíte méně a automaticky přijímáte méně kalorií. Rozpustná vláknina také snižuje riziko ukládání příliš velkého množství tuku v orgánech. Ten může ve větším množství zatěžovat srdce a oběhový systém a může vést k obezitě, cukrovce a dalším metabolickým onemocněním.

Chcete ploché břicho? Pak byste měli do svého jídelníčku pravidelně zařazovat potraviny s vysokým obsahem vlákniny, například lněné semínko, luštěniny, ostružiny, růžičkovou kapustu nebo avokádo.

Jezte probiotické potraviny

Probiotika jsou speciální bakteriální kultury, které mají specifické složení mikroorganismů. Zejména bakterie mléčného kvašení, známé také jako laktobacily, zajišťují zdravou střevní flóru a mohou podporovat imunitní systém. Zařaďte do svého jídelníčku například jogurt, sýr, kefír, kysané zelí, luštěniny nebo jablečný ocet. Také jablečný ocet snižuje hladinu cukru v krvi. Kyselina octová, kterou obsahuje, může snížit zásoby tuku na břiše. I když na to zatím neexistují žádné další studie, jedna až dvě polévkové lžíce jablečného octa denně vám mohou pomoci zhubnout břišní tuk.

Vyhněte se tekutým kaloriím

Nápoje s ovocnými šťávami, energetické nápoje a nealko nápoje obvykle obsahují hodně cukru. Vzhledem k tomu, že mozek nevnímá tekuté kalorie jako náplň, lze zkonzumovat velké množství bez pocitu uspokojivé sytosti. Proto jsou slazené nápoje ještě horší než slazená jídla. Mají často vysoký obsah fruktózy, což je spojováno s různými chronickými stavy, jako je diabetes 2. typu, obezita, ztučnění jater a srdeční choroby. 

Tučné ryby pro méně tuku

Pomáhá také konzumace vysoce tučných ryb dvakrát až třikrát týdně. Obsahují kvalitní bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny, které pozitivně působí na zdraví a dokážou redukovat tuk na žaludku. Vhodnou alternativou je užívání doplňků stravy s rybím olejem. Dokázaly také výrazně snížit podíl jaterního a břišního tuku.

Jezte s rozmyslem

Naši rodiče měli pravdu: Jíst u televize není dobré. Místo toho byste měli jíst vědomě, abyste si uvědomili své pocity a fyzické vjemy ve vztahu k hladu, plnosti a chuti. Když jíte bez rušení, můžete aktivně reagovat na sytost a jíst méně. Studie také ukazují, že vědomé stravování může pomoci zhubnout, a dokonce snížit stres. To zase zabraňuje stresovému jedení a chuti k jídlu. Vědomé stravování je navíc dlouhodobá změna vašich stravovacích návyků, a může tak pomoci k udržení hmotnosti – jen tak bude mít ploché břicho dlouhodobě.

Plochý žaludek: Cvičení 

Různé studie ukazují, že kombinace vytrvalostního a silového tréninku je nejúčinnějším způsobem, jak zhubnout. Asi 150 až 300 minut vysoce intenzivního aerobního tréninku týdně zlepšuje zdraví a posiluje břicho. Zkuste si tedy každý den dát zhruba 20 až 40 minut kardio cvičení, jako je běhání, chůze, veslování nebo jízda na kole.

Ploché břicho od menšího stresu 

Stres může podporovat různé nemoci a vyvolat touhu po jídle. Stres zvyšuje produkci kortizolu: takzvaný stresový hormon zase vede ke zvýšené chuti k jídlu a tuku na břiše. Zejména ženy, které mívají široké boky, mají často tendenci nabírat více na střední části těla. Ujistěte se, že máte dostatek spánku, protože zdraví a váha do značné míry závisí na vašich spánkových návycích.

Žijte aktivněji

Chcete zhubnout a chcete mít ploché břicho? Pak byste měli udělat svůj životní styl zdravější a aktivnější. Pomoci mohou i malé změny v každodenním životě: Procházky a časté stání (včetně práce ve stoje) i celkově aktivní chování zajišťují více pohybu v každodenním životě. Pokud tedy chcete získat ploché bříško, proveďte tyto malé změny ve své každodenní rutině: více choďte, choďte po schodech nebo pracujte ve stoje (pokud je to možné).

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat