Bojovníkem proti celulitidě je kokosový olej

Celulitida patří mezi nejčastější a také nejvíce nenáviděné kosmetické trable. A že se s ní nedá vůbec nic dělat? S tím by kokosový olej určitě nesouhlasil!

Léto už pomalu klepe na dveře a s ním i sezona plavek. Kdo má ukázkové křivky a stehna hladká jako dětský zadeček, ten se na producírování u vody náramně těší. Pro ty, kteří ale bojují s celulitidou, jsou nadcházející měsíce děsivou noční můrou.

S tukem je svízel!

Bez odborných názvů, kterým stejně nikdo pořádně nerozumí, lze celulitidu vysvětlit jako stav, při němž dochází k hromadění a zvětšení objemu podkožních tukových buněk, které jsou vytlačovány proti kůži, čímž vytváří hrudkovitou pokožku. V takto postižených místech často bývá i omezený průtok krve a lymfy, což samo o sobě není žádná hitparáda. Tomuto nešvaru hodně pomáhají genetické dispozice, stejně jako hormonální výkyvy, nevhodná strava, kouření a obecně nezdravý životní styl. Jak se ho ale zbavit? Už jste zkoušeli třeba kokosový olej?

Kouzelný dotek exotiky

Kokosový olej není žádnou nedostupnou lahůdkou, ale běžnou kuchyňskou surovinou, která se hojně využívá i ke kosmetickým účelům. Kromě toho, že skvěle hydratuje a poskytuje mnoho přínosných živin, zabírá i na problém zvaný pomerančová kůže. Jednou z metod použití bývá přímá konzumace. Ta podporuje přirozený proces spalování tuků v těle, čímž pomáhá „spalovat“ i celulitidu (2). Dejte si tedy každý den jednu či dvě polévkové lžíce, padne to na úrodnou vizuální půdu! Ovšem ani vnější aplikace přímo na postižená místa nezůstane bez pozitivní odezvy.

Mazání se slibnými účinky

Masírujte se kokosovým olejem pravidelně, je to parádní protiútok. Dobře se vstřebává a doslova rozbíjí tukové usazeniny v buňkách, přičemž kůži hloubkově vyživuje a činí ji jemnější, hladší a pružnější (3). Klidně do akce povolejte i vychvalovaný suchý kartáč, který zlepší krevní cirkulaci a odstraní odumřelé kožní buňky, zatímco pročistí zaneřáděné póry a stimuluje lymfatický systém (4). Tak hurá na to!

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/344444197_Insights_Into_the_Pathophysiology_of_Cellulite_A_Review, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3226242/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/, (4) www.researchgate.net/publication/333036585_Lymphatic_Drainage_techniques






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat