Triky na bleskové hubnutí bez diety

Bez zdravé stravy a pohybu to úplně nejde, ale: Existují triky, které tělo bez námahy dostanou do formy. Některé potraviny a každodenní triky vám pomohou shodit pár kilo – bez diety!

Počasí se otepluje, slunce svítí stále více a sezona, kdy budeme odkládat vrstvy oblečení se blíží. Až nakonec nastane plavková sezona. Pokud ještě stále ladíte formu, máme pro vás několik tipů, jak to stihnout – pohodlně a bez diet.

Pijte kávu třikrát denně

Ženy, které pijí dva až tři šálky kávy během dne, zrychlí svůj metabolismus o 16 procent – ​​bez ohledu na to, co jedí nebo jak moc cvičí. Kofein stimuluje centrální nervový systém, zvyšuje krevní oběh, podporuje pohyb střev a činnost ledvin. Káva navíc zvedne náladu a sníží chuť na tučná jídla, jako je čokoláda. Pijte ji samozřejmě bez cukru nebo sirupu (1).

Olivový olej a mléko

Nové studie ukazují, že kyselina olejová v olivovém oleji snižuje chuť k jídlu prostřednictvím tvorby hormonu ve střevě, což z něj dělá skvělý prostředek potlačující chuť k jídlu. Mléko a mléčné výrobky obsahují kyseliny linolové, které stimulují metabolismus tuků a pomáhají budovat svalovou hmotu. Kromě toho tělo kvůli vysokému obsahu vápníku produkuje méně tukového hormonu inzulinu. Trik nefunguje s odstředěným mlékem, protože neobsahuje kyselinu linolovou (2).

Jezte pravidelně

Je jedno, které jídlo vynecháte – není to dobré pro metabolismus. Protože když není co jíst, hladina cukru v krvi klesá a tělo si žádá novou energii. Výsledkem jsou pak návaly hladu, díky kterým nakonec sníte více, než byste měli. Tři jídla denně jsou ideální, abyste se vyhnuli chutím a udrželi si hladinu cukru v krvi na konstantní úrovni. Ideální je, pokud velká část energie pochází z bílkovin, protože to vás zasytí na obzvlášť dlouhou dobu (3).

Proteinová svačina před spaním

I v hlubokém spánku se tuk rozpouští, pokud tělo produkuje růstový hormon HGH. Aby se dostatečně vytvořil, měli byste jednu až dvě hodiny před spaním sníst nízkokalorickou proteinovou svačinu. Například 100 g jogurtu nebo tvarohu, 150 ml podmáslí nebo pět mandlí. Dostatek spánku také produkuje méně ghrelinu, hormonu stimulujícího chuť k jídlu. Pokud spíte například méně než pět hodin v noci, budete mít druhý den v krvi vysokou koncentraci ghrelinu, což znamená, že budete mít větší chuť k jídlu a přijmete v průměru o 550 kalorií více (5).

Máta peprná po jídle

Šálek mátového čaje po jídle stimuluje tvorbu žlučových šťáv a tím zapíná turbo při spalování tuků. Navíc vás mátový olej rychle probudí, zvýší vaši energetickou hladinu a dokonce dokáže snížit chuť na sladké (4).

Buďte v klidu

Stres, neklid a hektické tempo je všude – a hormon kortizol taky. Ten se uvolňuje v hektických situacích nebo fázích života. Způsobuje zvýšení hladiny cukru v krvi a podporuje ukládání kalorií do tukových zásob v břišní oblasti. Jezte tedy v klidu, kdykoli je to možné a vyhněte se rychlým svačinkám mezi jídly. Než sáhnete po čokoládové tyčince, je lepší se párkrát pomalu nadechnout a vydechnout a vypít velkou sklenici vody (6).

Nahraďte cukr

Vyrazit ráno bez snídaně není dobrý nápad, pak vás dříve nebo později sužují záchvaty žravého hladu. Dopřejte si něco sladkého, ale se správným cukrem. Vláknina a fruktóza je ta správná cesta (7).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8467199/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6213143/, (3) názor autora, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7923432/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482141/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4214609/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986439/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat