Typ vaší osobnosti vám prozradí vaši ideální strategii hubnutí

Při hubnutí hraje roli nejen strava a cvičení, ale také vaše osobnost. Představujeme pět různých typů osobnosti a vhodnou dietu.

Pro strukturované, spořádané lidi se hodí jiné koncepty stravy než pro lidi kreativní, chaotické. Zde zjistíte, jaký typ osobnosti jste, a my vám prozradíme, jaká strategie je pro vás nejlepší, abyste konečně zhubli.

Tvůrce

Máte rádi seznamy úkolů a je pro vás příjemné mít strukturovaný každodenní život. Rutiny vám poskytují pocit bezpečí. Ale nemáte problém se motivovat, proto můžete sportovat sami nebo držet dietu bez přátel či partnerů.

Vaše ideální strategie hubnutí: Tvůrce potřebuje strukturovaný výživový plán, který může dodržovat a podle kterého se orientuje – podobně jako seznam úkolů. Ideální jsou pravidelné lekce cvičení, nejlépe v rámci předplatného.

Zvědavá

Nerada se zavazuješ. Přátelé vás popisují spíše jako extroverta, který miluje dobrodružství. To platí i pro sport a diety. Rádi zkoušíte nové věci, ale je pro vás těžké se k něčemu odhodlat.

Vaše ideální strategie hubnutí: Nejlepší je zaregistrovat se ve fitness studiu, které má široké možnosti tréninku a obměňovat své sportovní lekce. V pondělí tanec, ve středu silový trénink a v pátek jóga – hlavní je pestrý mix. Nejlepší způsob, jak to doopravdy zvládnout, je získat přítele. Pokud jde o stravování, můžete si ušetřit přísné dietní plány. Raději se ujistěte, že váš talíř je každý den plný barevné zeleniny. Automaticky tak budete jíst zdravě a pestře.

Rebelka

Jste stále v pohybu a energie máte za dva. Nenecháte nikoho, aby vám něco říkal. Proto máte takové problémy s dietními plány nebo novoročními předsevzetími: jakmile si je dáte, máte silné vnitřní nutkání je opovrhovat. Jednoduše proto, že můžete.

Vaše ideální strategie hubnutí: Vymažte slova jako „tento týden musím...“ – protože jsou jistou zárukou, že to neuděláte. Lepší je mít sportovní oblečení vždy s sebou, například nechat sportovní tašku v autě. Pokud chcete spontánně cvičit (a bude to častěji, než si myslíte!), můžete začít hned. Totéž platí pro váš jídelníček: ujistěte se, že máte vždy po ruce zdravé alternativy. Například čerstvá jablka v práci nebo zeleninové tyčinky na doma.

Hrdinka všedního dne

Upozaďujete své vlastní potřeby, protože rodina a přátelé jsou pro vás vždy na prvním místě. Pokud zavolá dobrá kamarádka, vynecháte lekci jógy, a pokud by si váš partner dal raději pořádný řízek, prostě odložíte salát na zítra.

Vaše ideální strategie hubnutí: Potřebujete pevný cvičební a dietní plán, který je ve vašem bytě jasně viditelný. Aby spolubydlící přesně věděli: ve středu je sport a v pátek je zelenina! Plán vám pomůže dosáhnout cílů, které si stanovíte. Zkuste se na tyto plány dívat jako na dalšího přítele, který vás potřebuje.

Pohodářka

Pokud nemůžete zapnout horní knoflík na džínách, koupíte si nové. A pokud máte chuť na čokoládovou zmrzlinu, tak ano. Koneckonců, žijete jen jednou, že?

Vaše ideální strategie hubnutí: Dietní plány jsou pro vás stejně zbytečné jako mít sportovní tašku vždy připravena. Ani jedno by vás nemotivovalo k dalšímu cvičení. Jediná věc, která může pomoci, je motivace: Mějte na paměti, jak se vaše tělo změní, pokud budete i nadále žít tak, jak nyní. Chtěli byste být diabetik do 60 let? Nebo lapali po dechu při chůzi po schodech nahoru? Drastické scénáře budoucnosti jsou právě to, co vás motivuje ke zdravějšímu životu.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8321831/ - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat