Štíhlý pásek jako konipásek

10.04.2023 | Hubnutí

Štíhlý pas je něco, co chtějí ženy již od nepaměti a neváhají kvůli tomu postupovat drastické změny. V kombinaci s boky a hrudníkem, vytváří krásné ženské křivky. Štíhlý pas je tak trochu ideálem krásy a není lehké ho jen tak získat. Jak to tedy udělat správně a čemu se při honbě za krásnou postavou vyhnout?

Hubnutí v pase

První, co přirozeně člověka napadne je to, že potřebuje zhubnout v pase. Nicméně neexistuje žádný způsob, jak snížit množství tuku ve vybrané oblasti těla. I když to zní krásně, tak to prostě nefunguje.  Nemůžete si vybrat, kde tuk ztratíte, to záleží hodně na genetice a vlastnostech vašeho těla. Chcete-li tedy zhubnout v oblasti pasu, musíte se stravovat a cvičit způsobem, který odpovídá vašim cílům, v tomto případě úbytku tuku na celém těle. (1)

Zmenšit si velikost pasu je poměrně dřina, která se neobejde bez pořádné práce. Nicméně hubnutí rychlým tempem bývá krátkodobé, což znamená, že je vyšší pravděpodobnost, že váhu rychle naberete zpět a možná se k tomu přidají i další kila navíc. Pamatujte si tedy, že hubnutí se běh na dlouhou trať a neděje se přes noc. Štíhlejšího pasu nedosáhnete za týden, za dva týdny, ani za měsíc, ale vězte, že pokud si dáte tu práci, můžete dosáhnout vytouženého cíle. (2)

Cvičení břišních svalů

Stovka sklapovaček každý den vás k menšímu pasu nepřiblíží. Cvičení břicha byste sice měli do svého tréninku zařadit, ale neměly by tvořit celou vaši rutinu. Vyzkoušet můžete třeba klasické sedy lehy. Ty jsou klasickým cvikem s vlastní vahou, který zvládnou cvičenci bez ohledu na úroveň pokročilosti a bez jakéhokoli vybavení. Lehněte si na podlahu, kolena pokrčte v úhlu 90 stupňů a ruce položte přes hrudník. Propněte břišní svaly a přitáhněte trup ke kolenům. Nahoře stáhněte střed těla a pomalu klesejte zpět dolů. (3)

Plank je klasický základní pohyb, který spočívá v tom, že po určitou dobu držíte tělo v pozici horní části kliku, buď na rukou, nebo na předloktí. Zaujměte pozici planku a ruce nebo předloktí položte na zem. Páteř by měla být téměř rovnoběžná s podlahou a břicho by mělo být vtaženo dovnitř. Pokud chcete přidat zátěž, požádejte někoho, ať vám pod lopatky položí kotouč. Pevně zatlačte paže do podlahy a vydržte v této poloze co nejdelší dobu. (4)

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK221839/, (2) Názor autora, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21804427/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21804427/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat