Nejúčinnější spalovače tuku usnadňující hubnutí

Kdo by nechtěl dosáhnout své vysněné váhy a v létě se pyšnit sexy křivkami? Pokud s hubnutím právě teď začínáte, nebo se na něj teprve chystáte, věřte, že vám prospěje nejen změna jídelníčku a navýšení pohybu, ale i spalovače tuků!

Zákony výživových poradců jsou jasné. Podle nich je maximální doporučená rychlost hubnutí půl až jedno kilo týdně, přičemž je potřeba snižovat tělesnou hmotnost tak, aby se ztrácel tuk, nikoli svaly. Že se zrovna tohohle bojíte? A proč stahujete kalhoty, když brod je ještě daleko? Tělo trochu šokujte a podávejte mu věci, které mají na úbytek tuku nemalý vliv!

Avokádo

Ano, mnozí avokádo zatracují kvůli vysokému podílu tuku, jenže ono obsahuje i mastné kyseliny, které tělo potřebuje stejně jako vitaminy. Není žádným tajemstvím, že kouzelná látka zvaná mannoheptulóza, jež avokádo ukrývá, drží inzulin neboli hormon tloušťky na uzdě (1). Mimochodem, pokud avokádo zkombinujete s bohatým zdrojem sytivých bílkovin, dostanete ideální kombinaci makroživin.

Chilli

Když se řekne chilli, každému se hned vybaví kapsaicin. Ten přitahuje endorfiny, hormony štěstí a urychluje spalování tuků (2). Proto si jídlo dochucujte uvedeným kořením, jak jen to je možné!

Kyselina octová

Kyselina octová vykazuje účinky na metabolismus lipidů v játrech i kosterních svalech, působí proti obezitě a diabetu 2. typu (3). Smíchejte dohromady 0,2 litru vody s dvěma polévkovými lžícemi jablečného octa a jednou čajovou lžičkou medu. Ráno popíjejte po malých doušcích.

L-karnitin

Suplementace l-karnitinu poskytuje redukční účinek na tělesnou hmotnost, BMI a tukovou hmotu, zejména u dospělých s nadváhou/obezitou (4). Jedná se o biologickou látku, jež přenáší molekuly tuku ke spálení ve svalových „pecích“. K mání je v drůbeži a rybách, ale obyčejně se dá sehnat v l-karnitinových kapslích.

Lékořice

Historie lékořice jako léčivé rostliny je velmi stará. Účinná látka, kyselina glycyrrhetinová, je zodpovědná za zadržování sodíku a hypertenzi, což je nejčastější vedlejší účinek. Na druhou stranu bylo prokázáno, že jeden kousek lékořice denně pomáhá při odbourávání tuků (5). Ideálně preferujte bio lékořicové bonbony – samozřejmě bez přidaného cukru.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8746741/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426284/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26176799/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32359762/, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14594116/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat