Díky jedné hodině spánku navíc výrazně snížíte příjem kalorií

Jak snížit příjem kalorií bez většího úsilí? To je snadné. Spěte o hodinu déle! Zní to asi zvláštně, ale opravdu to funguje. Začnete s tím ještě dnes?

Už vám ze všech těch dietních rad jde hlava kolem? Týkají se jen zákazů, nařízení, doporučení a omezení. Kde je nějaká legrace? Víte, co? Pokud usilujete o štíhlejší tělesné proporce, dobrým začátkem je hodina spánku navíc. To byste možná nevěřili, co pouhých 60 minut dokáže!

Kalorické redukce bez sebemenšího úsilí

Poznatky jisté loňské studie, které zveřejnil magazín JAMA Internal Medicine, naznačují, že o hodinu prodloužený noční spánek může pomoci snížít příjem kalorií následujícího dne (1). Zajímavé, že? Jako celý průběh tohoto výzkumu. Účastníkům bylo doporučeno, aby na svých stravovacích návycích nic neměnili, a jediné, co mají dělat, je déle spát. Souběžně jim byly nasazeny zápěstní senzory a odebírány vzorky moči, ovšem respondenti si mysleli, že za účelem analýzy zdraví a činnosti metabolismu. To, že jde primárně o měření přijmu kalorií, nikdo z nich netušil. A tahle kamufláž přinesla opravdu překvapivé výsledky!

Nepodceňujme pyžamo

Zjistilo se totiž, že lidé, kteří běžně spí šest hodin, ale noční odpočinek si prodlouží o 60 minut, nejsou tolik hladoví, proto přijímají každý den o 270 kalorií méně, aniž by se o to nějak snažili. To je dle autorů studie významný pokles, který může představovat úbytek devíti kilogramů ročně. A vlastně bez sebemenšího přičinění! Jen tak pro srovnání – 270 až 300 kalorií je ekvivalentem k jednomu středně velkému cheesburgeru z rychlého občerstvení. Na základě těchto skutečností nelze popřít, že spánek hraje hlavní roli při chuti k jídlu, sytosti i pocitu hladu. To, že jedinci trpící jeho nedostatkem zoufale touží po slaných, sladkých a tučných pokrmech, které jim zvyšují obvod pasu, potvrzuje i newyorská docentka nutriční medicíny Marie Pierre St-Onge (2). Tak to vidíte, pořiďte si pohodlné pyžamo a hubnutí půjde jako po másle!

Zdroje: (1)www.jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2788694, (2)www. waynehealthcares.org/sleeping-1-extra-hour-linked-to-eating-270-fewer-daily-calories-study-shows-from-everyday-health/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat