Překvapivé důvody, proč váha nespolupracuje

12.01.2023 | Hubnutí

I když striktně dodržujete svůj fitness plán a často si vybíráte nutričně vyvážené potraviny, neznamená to, že vaše tělesná hmotnost začne klesat. Vlastně se to děje úplně běžně. Snažíte se sebevíc a už ztrácíte motivaci, neboť se ručička na váze ne a ne pohnout. Čím to je?

Co se týče redukce váhy nebo jejího udržování, rozhodují i maličkosti. Překontrolujte, zda se nějaká z nich netýká i vás!

Málo vody

Kromě hydratace může pravidelné pití vody pomoci při hubnutí. Doplnění vody před jídlem kontroluje velikostí porcí, nehledě na to, že potraviny, které obsahují hodně vody (jako je ovoce a zelenina), vás rychleji zasytí, takže jíte méně.

Nesprávný druh pohybu

Poklidná několikaminutová procházka je lepší než nic, ale nečekejte, že až si zase stoupnete na váhu, uvidíte dramatické výsledky v hubnutí. Při pohybu je třeba rozpumpovat srdce. Mezi velké spalovače kalorií a tuků pak patří běh, spinning, intervalový trénink, turistika a kruhový trénink.

Přejídání

Ořechy, avokádo, celozrnné těstoviny, olivový olej a hořká čokoláda jsou přirozené a zdravé, ale pořád je nutné hlídat si nutriční profil těchto potravin a jejich množství. Například avokádo nabízí spoustu zdraví prospěšných látek, ale celý plod má více než 200 kalorií. Pokud je v rámci svého denního pohybového výdeje nespálíte, přirozeně se vám usadí tam, kde o ně nikdo nestojí.

Pouze kardio

Pokud žijete na běžícím pásu, ale nikdy nezvednete ani jednu činku, pak přicházíte o jeden z nejdůležitějších dílků fitness puzzle. Nejen, že se díky zocelování kloubů předchází zraněním, ale také dochází k budování svalové hmoty a zrychlení metabolismu.

Cvičení s prázdným žaludkem

Přehodnoťte, zda pravidelné cvičení bez jídla pro vás má nějaké výhody. Když se rozhýbete nalačno, spálené kalorie pocházejí ze svalů, nikoli z tuku. Protože svaly spalují více kalorií než tuk, čím více svalové hmoty máte, tím je to pro hubnutí lepší.

Nedostatečná podpora partnera nebo kolektivu

Partner, který je na podobné cestě, může být obrovskou pomocí a motivací. V opačném případě, když vám hází klacky pod nohy, podsouvá nezdravé jídlo a vysmívá se, že nikdy nedosáhnete toho, čeho chcete, je těžké to ignorovat. Nemůžete očekávat, že zhubnete, pokud váš manžel neustále navrhuje, abyste si objednali jídlo s sebou, chce jít na sladký punč se zákuskem a podobně.  Promluvte si s ním o tom, je to skvělý první krok při hledání kompromisů.

Příliš velké oblečení

Volné oblečení je pohodlné, ale zakrývá tělo a umožňuje vám zapomenout na to, jak vypadáte. Místo něj vybírejte přiléhavější outfity nebo rovnou sportovní oblečení, jež vás může inspirovat k něčemu aktivnějšímu.

Závislost na koření a zálivkách

Salát je jedno z nejzdravějších jídel, nicméně jakmile k němu přidáte kousky slaniny, kozí sýr, ořechy, sušené ovoce, krutony a tučný dresink, můžete množství kalorií na porci zdvojnásobit, tak na to pozor.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat