Spálit oblíbené sváteční dobroty trvá neuvěřitelně dlouho

30.12.2022 | Hubnutí

Vánoce jsou svátky klidu, rodinných setkání i dobrého jídla. Není třeba cítit se provinile, že si tu a tam něco zobnete. Tedy pokud příjem vyvážíte výdejem. Jak dlouho a co cvičit, aby se vám oblíbené sváteční dobroty neusadily na břichu, bocích, stehnech a pozadí?

Množství kalorií vánočních a silvestrvských pochoutek a množství pohybu potřebného k jejich spálení.

Vaječný koňak

Základem vaječného likéru jsou pochopitelně žloutky, ale také rum a cukr. Hodně cukru. Pouhý šálek této tradiční kratochvíle obsahuje 321 kalorií, takže musíte strávit minimálně 40 minut chůzí, abyste se dostali na neutrální hodnoty. Chůze není nic pro vás? Pak se vydejte lyžovat a věnujte tomu aspoň 23 minut.

Perníčky a sušenky

Perníček nebo základní cukrová sušenka má asi 112 kalorií. Tohoto množství se zbavíte díky józe. Vyhraďte si na ni 25 minut času.

Vánočka s máslem a kakaem

Vánočka (100 g) s máslem a džemem (30 g) a šálkem kakaa, což je oblíbená snídaně většiny populace, představuje 849 kalorií. To je hodina běhu nebo fitness cvičení v posilovně. Bez flákání.

Svařené víno

Většina receptů na svařené víno tělo obohatí o 150 až 200 kalorií na sklenici. Ekvivalentem je 28 až 37 minut chůze nebo 14 až 19 minut na eliptickém stroji.

Kandované ořechy

Čtvrt šálku kandovaných ořechů obsahuje asi 180 kalorií. Nechcete, aby se vám usadily v podobě tukových bochánků? Pak 15 minut skákejte přes švihadlo.

Cukroví

100 gramů lineckého cukroví má 537 kalorií (hodina aerobiku), stejné množství vosích hnízd symbolizuje přísun 417 kalorií (hodina na kole), vanilkové rohlíčky do těla dostanou 461 kalorií (45 minut chůze do schodů). Zhruba 100 g většiny druhů cukroví dodá energii odpovídající hlavnímu jídlu, proto by se to s ním nemělo přehánět. Od každého ochutnejte jen několik kousků.

Bramborový salát s majonézou

Bramborový salát s majonézou, klasická štědrovečerní večeře většiny Čechů, má na 100 g 165 kalorií. Hodinu myjte nádobí. Stejné množství smaženého kuřecího řízku pak představuje 310 kalorií, takže tady už to mytí nádobí nespraví. Po něm si běžte 60 minut zaplavat.

Zdroje: www.jerseysbest.com/health/christmas-calories-how-much-exercise-youll-need-to-burn-off-your-favorite-holiday-foods/ - celý článek






Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat