S vodou na hubnutí k vysněné postavě

V zázvorovo-citronové vodě se snoubí vitaminové bomby, ale podpoří také spalování tuků, a mohou tak dlouhodobě pomoci s hubnutím. Voda na hubnutí se zázvorem a citronem je potěšením teplým i studeným a dobrým doplňkem dietního plánu. 

Málokteré ovoce má tak vysoký obsah vitaminu C jako citron. Horký citron nebo citronový čaj se proto doporučuje při nachlazení nebo slabém imunitním systému. Citron ale neprospívá jen našemu imunitnímu systému, může mít i podpůrný účinek při hubnutí, jak ukazuje citronová dieta, protože vysoký obsah vitaminu C pomáhá uvolňovat tuk z tukových buněk. Navíc vitamin C spolu s vitamínem B6 a niacinem řídí spalování tuků ve svalech (1). 

Také zázvor stimuluje metabolismus, a může tak podpořit dietu (2). Abyste byli fit a štíhlí, je nejlepší kombinovat obě potraviny.

Účinek zázvoru na tělo

Zázvor je v asijské medicíně nepostradatelný, protože zázvor má prý kromě pozitivních účinků při hubnutí i protizánětlivé a antikarcinogenní vlastnosti. Zázvor je navíc skutečným posilovačem imunity! Pozitivní účinky zázvoru se proto necení jen jako součást diety, ale také při nachlazení. Antibakteriální účinek zmírňuje bolest v krku a hltanu. Zároveň zázvor posiluje imunitní systém a podporuje trávení (2). 

Účinek citronu na tělo

Citrony jsou ceněné pro vysoký obsah vitaminu C. Ten působí pozitivně na mnoho věcí v našem těle. Kromě jiného tento vitamin stimuluje metabolické procesy a podporuje spalování tuků, proto jsou citrony skutečnými zabijáky tuku. A citrony lze vnímat i jako detoxikační zázrak: vysoký obsah draslíku totiž odvodňuje a působí močopudně. Kyselost citrusových plodů prý také pomáhá proti chuti k jídlu. Pozitivní vedlejší účinek je podpora koncentrace a výkonnosti (1). 

Zázvorovo-citronový čaj jako voda na hubnutí

Zázvorovo-citronová voda může nejen pomoci posílit náš imunitní systém, ale také stimulovat metabolismus a spalování tuků. Produkt na hubnutí je proto ideální pro každého, kdo se chce přiblížit své vytoužené váze, nebo si chce váhu udržet. Asi největší výhoda zázvorovo-citronové vody je, že je nejen neuvěřitelně levná, ale také rychlá a snadná na přípravu (3).

Na přípravu potřebujete: 1 kus kořene zázvoru, půl citronu, med nebo javorový sirup.

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vymačkáme citron. Zázvor zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat alespoň deset minut. Vmícháme med nebo javorový sirup a nakonec přidáme citronovou šťávu.

Tipy na zázvorovou vodu s citronem

Obohacenou detoxikační vodu můžete pít teplou i studenou. Nejlépe účinkuje těsně před jídlem nebo brzy ráno. Slim drink má málo kalorií a první úspěchy na váze poznáte již brzy. Kromě toho byste měli snížit obsah tuku a sacharidů v jídle. Dále je vhodné přidat i dostatek pohybu, protože voda na hubnutí a cvičení tvoří ideální dietní dvojku! Do zázvorovo-citronové vody můžete přidat i malé množství jablečného octa. Jablečný ocet potlačuje chuť k jídlu, zrychluje metabolismus a usnadňuje trávení (3).

Jaké maximální množství zázvorovo-citronové vody mohu za den vypít?

Čistou vodou se zvláště v létě nemůžeme předávkovat, ovšem se zázvorem a citronem je to jinak. Množství vody na hubnutí, které můžete vypít, závisí na dávkování obou složek.

Se zázvorem se doporučuje zkonzumovat maximálně 5 g práškového nebo 50 g čerstvého zázvoru denně. V opačném případě může dojít k podráždění žaludku a účinku na ředění krve. Citron byste také měli konzumovat s mírou. Má sice pozitivní vliv na naše zažívání a pomáhá tedy při hubnutí, ale v příliš vysoké dávce může napáchat škody. Kyselina napadá například zubní sklovinu, a ta je proto citlivá. Žaludek na ni může také reagovat příliš velkým pálením žáhy nebo nevolností. Půlka citronu až citron denně je ale v pořádku (1).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499877/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9043650/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat