Hubnutí urychlí syrový česnek s medem

Česnek s medem? To je zázračná kombinace! Když si tuhle chuťovku dáte každé ráno na lačný žaludek, nadbytečných kil se můžete zbavit rychleji a snadněji.

Vyhledávané afrodiziakum, prostředek proti upírům a čarodějnicím, medicína na hadí uštknutí, preventivní opatření moru i dezinfekce aplikovaná nejen při střevních chorobách. To všechno byl v minulosti česnek, jehož vůně a chuť se nedá zaměnit ani splést. V současné době se využívá výhradně jako koření, což ale nic nemění na faktu, že nemůže pomoci i v kosmetické a dietní sféře. Proč se tukové zásoby před česnekem třesou strachy?

Koření s četnými benefity

Máte-li to štěstí, že můžete tuto bylinu jíst syrovou, pak se vaše šance na úspěšnou redukci váhy zdvojnásobují (1). A vůbec v případě, že česnek zkombinujete s medem! Toto zázračné tonikum detoxikuje tělo a vyhání z něj toxiny a další odpadní látky, jež do cesty za štíhlými křivkami obvykle kladou velké překážky (2). Zmíněná směs nabízí ale i další pozitiva, na kterých si smlsne každý dietář. Posiluje totiž imunitu a zvyšuje hladinu energie, kterou lze využít při cvičení. Zároveň reguluje úroveň škodlivého cholesterolu, zlepšuje trávení a urychluje spalování kalorií. Jediný „háček“ spočívá v tom, že by se česnekovo-medová vzpruha měla v ideálním případě konzumovat na lačný žaludek, tedy ráno bezprostředně po probuzení. Že v tomhle problém nevidíte? Tak si tenhle poklad pojďte ihned připravit, ať je ráno k dispozici!

Jedna nádoba a pouhé dvě složky

Dobré je, že si tenhle zeštíhlující prostředek můžete nachystat i do zásoby, což usnadní jeho užívání. Nejprve si najděte vhodnou sklenici větších rozměrů a k ní odpovídající víčko. Do ní pak vložte syrové stroužky česneku, a to v takovém množství, jaké uznáte za vhodné. Pak už zbývá jen med, jež by měl veškeré česnekové stroužky zcela pokrýt. Sklenicí následně pořádně zatřeste, čímž se obsažené látky obou ingrediencí lépe uvolní. Skladujte ji mimo dosah slunečních paprsků a každé ráno si jeden kousek česneku „vylovte“ (3). Po jeho pozření se hubnutí dá pěkně do pohybu!

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31357923/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31167717/, (3) názor autora






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat