Červené víno vám pomůže zhubnout

Holky, vyndejte láhve vína! Studie nyní potvrdila, že pití vína vám pomůže zhubnout! Na co si dávat pozor?

Jako první pravidlo úspěšného hubnutí najdete, že nejlepší je dopřát tělu detox a úplně se vyhnout alkoholu. Ale to naštěstí není pravda! Protože studie (1) Washingtonské státní univerzity nyní potvrdila, že víno vám může pomoci zhubnout – ale ne ledajaké, musí to být víno červené.

Jak funguje hubnutí s vínem

Červené víno má obzvláště vysoký obsah resveratrolu, rostlinné obranné látky, která pomáhá přeměnit bílou tukovou tkáň na hnědou tukovou tkáň. A hnědou tukovou tkáň tělo spálí mnohem snadněji než bílou. Červené víno tak výrazně podporuje proces hubnutí.

Vinná dieta – zdravá, nebo nebezpečná?

Účinek diety je prý největší, když pijete červené víno večer. Mnoho lékařů doporučuje vypít večer sklenku červeného vína. Protože již zmíněná látka resveratrol má další pozitivní účinky na organismus – měl by například předcházet srdečním a autoimunitním chorobám a také Alzheimerově chorobě. Červené víno by navíc mělo obecně prodlužovat život.

Ale stejně tak intenzivně mnozí lékaři před pravidelnou večerní konzumací vína a piva varují. Z té se totiž může rychle stát zvyk a pak už je jen malý krůček k závislosti na alkoholu. 

Alternativa k vinné dietě

Jelikož se víno vyrábí z hroznů, zázračná látka resveratrol se nachází i v samotném ovoci a v mnoha dalších bobulích. Proto blahodárného účinku vinné diety dosáhnete také pomocí zdravého mlsání hroznů, jahod a borůvek a také čisté hroznové šťávy. Úplně bez alkoholu! Zda to bude stejně zábavné, si ale nejsme tak jisti...

Zdroj: (1) www.news.wsu.edu/press-release/2015/06/18/wsu-scientists-turn-white-fat-into-obesity-fighting-beige-fat/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat