Velice dobře skrytí záškodníci hubnutí

13.07.2023 | Hubnutí

Moc dobře víte, co jíst a co nejíst, abyste byli štíhlí, jak sportovat, čemu se vyhnout… A přesto se může stát, že kvůli na první pohled neviditelnému záškodníkovi na váze přibýváte. Na koho a na co si dát pozor?

Partner/ka

Začali jste společně bydlet a najednou pozorujete, že se oba tak nějak zakulacujete. Přitom si ani nejste vědomi toho, že děláte něco špatně! Jenže pár nenápadných změn tu je – společně vaříte, jste spokojenější, společně zobáte chipsy nebo sladkosti u televize apod. Jediným východiskem je kontrolovat, co a kolik toho skutečně sníte!

Maminka nebo babička

Tohle moc vysvětlení nepotřebuje – v maminčiných či babiččiných očích jste vždycky nějak pohublí, a tak se vás při každé příležitosti snaží zachránit obřími porcemi svých poctivých (=vysoce kalorických) jídel. Jak se bránit? Doslovně…

Dovolená

Spousta z nás během dovolené přibere. Opadne stres, přestaneme se hlídat, ochutnáváme všechny možné místní delikatesy, ležíme na sluníčku… prostě si užíváme všemi smysly. Jediný, kdo tím není tak úplně nadšený, je naše osobní váha…

Restaurace

Časté návštěvy restaurací naší linii také příliš neprospívají. Výborná jídla plná smetany, másla apod. (nebo smažené pokrmy, které si dáváme spíše v restauraci, než abychom je připravili doma) sice opravdu chutnají úžasně, ale z hlediska kalorií jsou to zabijáci.

Volné oblečení

Ano, takové volné topy, kalhoty v pase na gumu apod. jsou bezpochyby pohodlné, ale nevyplatí se je nosit pořád. Může se totiž stát, že si ani nevšimneme, že se náš objem postupně zvětšuje. Teprve když se snažíme dostat do džínů, býváme nepříjemně překvapeni…

Velké talíře

Je to dokázané – čím větší talíř, tím více jídla si na něj naservírujeme. Není úplně od věci koupit si do výbavy nějaké menší nádobí.

Kolegové

Pokud máte např. v kanceláři takový milý zvyk slavit společně s kolegy každé narozeniny a svátky, může se vám to lehce vymstít. Všechny ty dortíky a chlebíčky se zákonitě na vaší postavě musejí projevit.
 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat