Dietní chyby podle Jillian Michaels

11.03.2022 | Hubnutí

Do léta chcete mít postavičku jako lusk, proto se pouštíte do hubnutí. Aby vám to šlo co možná nejlépe, nedělejte tyhle tři největší dietní chyby, které sestavila americká trenérka celebrit Jillian Michaels.

Jillian Michaels (48) není třeba nijak dlouze představovat. Tahle americká osobní trenérka, podnikatelka, autorka několika knih a televizní osobnost z Los Angeles v Kalifornii toho hodně ví o zdravém životním stylu, výživě a cvičení. A právě ona říká, že tohle jsou tři největší chyby, které lidé dělají, pokud chtějí hubnout.

Chyba č. 1: Podléhání dezinformacím

Chcete-li zhubnout, a váhu si i udržet, musíte mít ty správné informace. A poslouchat své tělo.  Pokud například bojujete s emocionálním přejídáním, je třeba jít víc do hloubky, odhalit potencionální rizikové spouštěče a vyhýbat se jim. Vždy je nutné zjistit kořen problému a dívat se na jídlo i z psychologického hlediska. V případě nejistot se můžete obrátit na registrovaného dietologa nebo jiného poradce (1).

Chyba č. 2: Módní diety

Jillian Michaels říká, že módní diety, jako jsou půsty, nízkosacharidové vlny, keto stravování a podobně, mohou slibovat rychlé hubnutí, ale to neznamená, že jsou dlouhodobě udržitelné a pro tělo šetrné. Místo nich doporučuje vyváženější stravovací přístup plný libových bílkovin, ovoce, zeleniny a celých zrn. Sama dodržuje pravidlo 80–20 (přijímá více než 80 % denních kalorií z plnohodnotných potravin a méně než 20 % denních kalorií z pamlsků nebo vína) (2).

Chyba č. 3: Žádné cvičení

S vyváženou stravou je nutné dbát i na pohyb, který pomáhá podporovat imunitu, bojovat s nemocemi a udržovat aktivní metabolismus. Nejprve si zhodnoťte své cíle (bude realističtí), přihlédněte ke své aktuální tělesné kondici a podle toho přizpůsobte svůj cvičební režim.

„Pokud jste začátečník, možná nebudete chtít začít s maratonským tréninkovým programem. Snaha stát se přes noc olympijským sportovcem je nejen neudržitelná, ale může také vést ke zraněním. Namísto toho každý den choďte na svižné procházky,“ doporučuje fitness guru celebrit. V případě, že máte nějaké zranění, poraďte se se svým lékařem, fyzioterapeutem nebo kondičním trenérem. Může vám ukázat nejúčinnější techniky, které vám sednou přímo na míru. Taky si vyberte pohyb, který se vám líbí, protože jinak u něj nezůstanete příliš dlouho na to, abyste zredukovali tělesný tuk. Ať už je vaším oblíbeným cvičením běh, skákání na trampolíně nebo procházka se psem, je důležité se hýbat pravidelně (2).

Zdroje: (1) https://www.jillianmichaels.com/blog/food-and-nutrition/control-hunger-lose-fat?language_content_entity=en, (2) https://www.jillianmichaels.com/blog/weight-loss/8-weight-loss-secrets-you-should-know, 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat