Orientální břišní tanec na super postavu

23.01.2022 | Hubnutí

Orientální břišní tanec je považován za nejstarší taneční umění na světě. Známe ho z harémů, ve kterých ženy tančily pro zábavu a rozptýlení cizinců. Jak již nese název, jedná se především o pohyb břicha a pánve.

Spojení těchto dvou oblastí pomáhalo, v dřívějších dobách, ženám při porodu. Samotný břišní tanec je zejména ženská záležitost, avšak orientální tanec mohou tančit i muži.

Tento druh pohybu mi přiroste k srdci velmi rychle. Zaujme vás na něm nejen ladnost pohybů, která vychází z krásy ženského těla, ale i samotný poslech rytmických melodií. S orientálním kostýmem, složeným z bohatě zdobeného topu a dlouhé sukně prošité penízky, si pak připadáte doslova jako princezna z Tisíce a jedné noci. Na orientálním tanci není nic složitého. Naopak. Když zavřete oči, všechny pohyby vám půjdou samy.

Proč břišní tanec?

Protože to je příjemná forma cvičení, při kterém se radujete z pohybu a těšíte tím i vaši mysl. Dále při něm formujete bříško, boky a stehna. Břišní tanec také pomáhá od bolesti zad a páteře. Učiní vás krásnější a svůdnější, dodá vám energii a inspiraci. Zmírní ženské potíže, zlepší vaši kondici, pomůže s otěhotněním. Celkově má blahodárné a léčivé účinky.

Jak začít tančit?

Nejprve si pořiďte DVD břišních tanců. Naučíte se tak základy tanečních prvků pod vedením zkušených lektorů, jež vám vše podrobně vysvětlí a zároveň vás provede více než 50 tanečními variacemi. Nebo navštivte rovnou skupinovou lekci, kde budete mít vše i s atmosférou na dlani. Uvolněte se. Zavažte si kolem pasu penízkový šátek, který zakoupíte v běžném obchodě za pár korun a pusťte se do toho.

Zdroj: Johanka Mo, https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/fitness/weight-loss-5-dance-forms-that-will-help-you-burn-maximum-calories/photostory/72243221.cms






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat