Redukce břišního tuku mávnutím kouzelného proutku

Chcete se zbavit nepříjemného a nevzhledného tuku na břiše? Osobní trenér a odborník na výživu Zac Yeo má perfektní trik.

Pokud jste to někdy vyzkoušeli, víte, jak těžké je shodit břišní tuk. Ovšem tuk na břiše není jen estetická záležitost. Dlouhodobě nebezpečný může být takzvaný viscerální tuk, který se ukládá ve volné břišní dutině, která obaluje vnitřní orgány. Příliš mnoho viscerálního tuku může způsobit onemocnění srdce nebo cukrovku. Hubnutí má tedy pozitivní důsledky nejen na pohled, ale i ze zdravotního hlediska (1).

Jak funguje tenhle trik

Zay Yeo je osobní trenér a odborník na výživu ve společnosti Origym a o některé své tipy a triky se již podělil se sportovci. Jak říká, zhubnout jen v jedné oblasti těla je velmi těžké. A především tuk na břiše se drží opravdu pevně. Jeho trik je kombinace tří věcí – snížení kalorií, navýšení kardio cvičení (například běhání) a dostatku spánku (2).

Z praktického hlediska to znamená, že byste se měli snažit spálit více kalorií, než které během dne zkonzumujte. U žen je denní potřeba kalorií kolem 2 000. Pokud jen sedíte, měli byste se o polední přestávce alespoň krátce projít nebo jezdit do práce na kole, vhodné je také plavání. Do svého života byste vůbec měli začlenit hodně cvičení a sportu. A jakmile zvýšíte fyzickou aktivitu, můžete se pokusit snížit svůj příjem kalorií (3).

Zac také zdůrazňuje, že důležitou součástí procesu je dostatek spánku. Alespoň osm hodin spánku je ta hranice, abyste se cítili dobře a účinně redukovali tělesný tuk.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC419497/, (2) www.origympersonaltrainercourses.co.uk/blog-category/general-fitness, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499909/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat