Shodit posledních pár kil je největší dřina

29.10.2021 | Hubnutí

První 3 kila jdou shodit celkem jednoduše, ale ta poslední 3 jsou peklo. Pokud jste někdy sledovali čísla na váze a cítili se frustrovaně, nejste sami. Zdá se, že i navzdory našim nejlepším snahám o další úpravu stravy a pálení kalorií při tréninku, se tato poslední kila odmítají vzdát. Co s tím?

Je to celkem jednoduché. Je možné, že vaše nastavená cílová hmotnost je pro vás už příliš lehká. Mnoho žen si nastavuje svou ideální váhu nerealisticky nízko. Vaše tělo bude vždy bojovat, aby si zachovalo hmotnost, která je pro vás ta pravá. Každé ženské tělo je stvořeno tak, aby si udrželo váhu na určitých místech. Dosáhnout váhy, která pro vás není přirozená, je opravdu těžké po biologické i psychické stránce, a vyžaduje určité omezení vašeho života. Takže i když jste třeba posedlé váhou, kterou jste měly na střední škole, vaše tělo se v průběhu času mění. Co pro vás bylo dobré v 18 letech, nemusí platit teď. Neznamená to, že když se někomu nedaří shodit, že to nepotřebuje, ale někdy to, co chceme, a to, co naše tělo potřebuje, jsou dvě různé věci. Někdy ztratit více váhy může být nezdravé.

Vaše tělesná hmotnost výrazně nekolísá 

Každá žena má hmotnost, která kolísá v závislosti na úrovni hydratace, v průběhu měsíce v závislosti na periodě a také vyprazdňováním.  Když je vaše hmotnost tam, kde by měla být, tak není těžké si ji udržet. Velké odchylky ztráty na váze, kdy jste rychle ztratily příliš velkou hmotnost, vede k přejídání a opětného nabírání všeho zpátky, i s možným jojo efektem.

Máte dostatek energie

Když jste na své zdravé hmotnosti, vaše energetická hladina je vysoká. Ideální hmotnost usnadňuje vašemu tělu fungovat efektivně. Jestliže vás každodenní úkoly příliš unavují, vaše hmotnost může být buď příliš velká, hodně nízká, nebo jste najednou snížily velký počet kalorií.

Když máte hlad, najíte se

A také většinou přestanete jíst, když už jste plné. Dokonce i se zdravou stravou se občas přejídáme, ale to je v pořádku (občas). Pokud budete poslouchat své tělo a necháte se vést signály hladu, že je čas se najíst, můžete najít svou zdravou váhu, kterou si udržíte.

Pracovat na sobě pro vás znamená víc než samotné hubnutí

Tím nejlepším, když jste pro vaše tělo na ideální hmotnosti, je, že posilování se pro vás stane vzrušujícím jen proto, že můžete vidět všechny úžasné věci, které můžete udělat se svým tělem. Už to není jen o počtu kalorií, které jste spálily. Budete samy sebe posouvat, protože chcete dosáhnout vyšší laťky, ne jen proto, že se snažíte shodit kila.

Své zdraví máte pod kontrolou

Když budete na hmotnosti, která je nejlepší pro vaše tělo, nemusí se vyléčit všechny problémy, ale vaše tělo bude pracovat lépe. Krevní tlak se sníží, imunitní systém bude silnější a budete se celkově cítit zdravější.

Jíte potraviny, které máte rády

Když je tělo zdravé, můžeme pochopit, že jídlo není jen o tom, že nám dodá energii, ale může být také požitkem.  Takže, když jste na své zdravé váze a máte chuť, můžete si dopřát malou misku zmrzliny nebo dezert, a nemusíte si to vyčítat.

Zdroj: Johanka Mo, https://www.shape.com/weight-loss/tips-plans/how-to-lose-those-last-five-pounds






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat