Při hubnutí poslouchejte i hvězdy

Jak se krásně říká: Všechno dobré přichází z nebe. Proč tedy neposlouchat hvězdy i při hubnutí? Podívejte se, jaká metoda se k vám hodí nejlépe!

Také už jste se někdy dívali, jestli se znamení vaše a vašeho vyvoleného k sobě hodí nebo co si pro vás hvězdy připravily na následující měsíc? Opravdoví fanoušci astrologie se dokonce podle hvězd řídí i v otázkách financí nebo zaměstnání. Proto není žádný div, že také téma hubnutí se dá řídit v souvislosti s astrologií.

Co je dieta podle znamení

To znamená, že pro každé z dvanácti znamení zvěrokruhu existuje vhodný způsob stravování. Za předpokladu, že naše rozdílné zvyklosti a záliby mají vliv na způsob naší životosprávy. Nakonec by tedy o nejlepším způsobu, jak zhubnout, neměla rozhodovat jenom naše fyziologie, tedy naše tělo, ale i náš charakter.

Díky tomu je klíčovou myšlenkou, že mezi nepřeberným počtem nejrůznějších diet a způsobů stravování existuje jedna, která naprosto individuálně vyhovuje právě nám. Nedá se to sice vědecky doložit, ale přesto je velmi zajímavé, jak daleko sahá vliv hvězd.

Dieta pro perfekcionisty – Štír, Kozoroh a Panna

Co mají Panny, Štíři a Kozorozi společné? Všichni se vyznají v organizování, strukturování a mají rádi seznamy a pravidla. Zatímco Panny jsou pilné a milují dokonalost, mají Štíři až vášnivým způsobem tendenci k posedlosti dosáhnout svých cílů. A také Kozorozi jsou občas svojí cílevědomostí zaslepení, přesto ale zůstávají až obdivuhodně disciplinovaní. Ale nakonec plány stojí i padají s dobře promyšleným plánem – pokud není správně formulovaný, ani tyto disciplinovaní jedinci cíle nedosáhnou.

Pro tato znamení se nejlépe hodí promyšlené diety a návody, které mohou být i trochu přísnějšího rázu. Přesné plány s jasně danými pravidly jsou pro ně jako stvořené.

Dieta pro rebely – Berani a Váhy

Berani a Váhy milují změnu. Proto bojují obě znamení s motivací držet se neměnných plánů, při kterých je často nutné jíst stále stejné jídlo. Takže přísný dvanáctitýdenní dietní program není nic pro ně. Ale ani konzumace vícero malých porcí během dne není vhodná, protože by pravděpodobně skončila celodenním mlsáním.

Po touze po změně vyzkoušela tato znamení už mnoho diet, aniž by ale byly skutečně úspěšné. Nejlepší metoda je jednoznačně mnohostranná strava. Nejsou v ní žádné zákazy a jenom pár pravidel.

Dieta pro volnomyšlenkáře – Blíženci, Střelci a Ryby

Nesnášejí pravidla a žijí raději, jak se líbí jim – čilí Blíženci, volnomyšlenkářští Střelci a Ryby plné fantazie. Jasné pravidlo tří pokrmů pro ně není. Lepší je raději menší, ale rozmanitější svačinky.

Ta správná míra pro Blížence, Střelce a Ryby jsou čtyři až pět menších porcí během dne. Dávat by si kromě toho měli na zdravé množství bílkovin a komplexních sacharidů. A aby zabránili náhlému hladu, je lepší mít připravené ovoce nebo trochu ořechů.

Dieta pro uspěchané – Býk a Lev

Věrný Býk a loajální Lev jsou sice praví požitkáři, ale umí v životě ocenit i jednoduché věci. Lvi jsou opravdu aktivní a stejně jako Býci často myslí na blaho druhých. Proto občas zapomenou na svoje vlastní potřeby, takže čas od času vynechají jedno jídlo. A proto rádi občas sáhnou i po rychlém občerstvení!

Lvi ani Býci nejsou ti, kteří by si dělali vrásky z jídla a vymýšleli složitá menu. Jsou spíše založení prakticky a uspokojí se i s jednoduchými jídly nebo proteinovými shaky. A stejně rychlé, ale mnohem zdravější než fast food, jsou saláty to-go.

Dieta pro zastánce tradic – Vodnář a Rak

Nezávislý Vodnář a emocionální Rak mají oba tendenci občas být trochu tvrdohlaví nebo vzpurní. Pokud jsou jim malé džíny, koupí si raději nové, než aby změnili svoje zvykly. Nesnášejí tlak, takže potřebují delší motivační fázi, než opravdu začnou jednat. Ale jakmile si jednou představí obrázek změněného Já, drží se ho pevně a za cílem jdou potom stejně tvrdošíjně.

Raky a Vodnáře můžete přesvědčit jen přesnými fakty. Podrobná analýza jejich stravovacích návyků pomůže rozpoznat, co je špatně a jaké to má nebo může mít následky. Proto ke změně přispívá psaní stravovacího deníčku a počítání kalorií.

Zdroj: www.astrology.com.au/wisdom/lifestyle/astrology-weight-and-obesity






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat