Kokosová voda je dobrým spojencem při hubnutí

Už pomalu ladíte formu do plavek? Pádný důvod, proč popíjet vodu – tu kokosovou! Ta funguje jako sportovní nápoj, který urychlí metabolismus a rekonvalescenci po cvičení. Také dodá energii a navíc trochu vylepší i pleť.

Exotický kokosový ořech patří na seznam superpotravin už nějakou dobu. Ještě než dozraje a začne tvořit pověstnou voňavou bílou dužinu, získává se z něj voda, o níž mají odborníci i výživový poradci to nejlepší mínění. Chcete se zbavit nadbytečných kil nebo vylepšit svou pokožku? Pak by vám v pitném režimu zřejmě neměla chybět!

Povolený fitness doping

Kokosová voda obsahuje přírodní enzymy, minerály, vlákninu i bílkoviny, díky čemuž je při hubnutí naprosto ideální. Navíc je přirozeně nízkokalorická a dá se využít i jako skvělý sportovní nápoj, který doplní ztracené elektrolyty a dodá energii. Její složení zároveň podporuje funkce metabolismu. Nejen kvůli těmto vlastnostem vám ale může pomoci s přípravou na plavkovou sezonu.

Rychlejší regenerace se hodí

Zmíněné cizokrajné občerstvení je zásobárnou hned několika cenných antioxidantů, které neutralizují volné radikály. Ty způsobují oxidační stres, urychlují svalovou únavu a podstatně prodlužují dobu regenerace po fyzickém výkonu. I z tohoto důvodu je dobré pít tuhle chutnou tekutinu nejen před, ale i po cvičení. Ovšem i další výhody pro vás budou jistě vítané…

Hezčí pleť a převaha nad akné

Vzhledem k tomu, že jmenovaný tropický drink zprostředkovává zmíněné antioxidanty, minerály i kyselinu laurovou, má velice příznivý vliv na pleť. Chrání ji totiž před nepříznivými vnějšími vlivy a stimuluje růst a opravu buněk, zatímco zpomaluje biologický proces stárnutí. Nelze opomenout ani to, že  rovněž redukuje akné.

Na své si přijde i srdce

Kokosovou vodu ocení kromě pokožky i kardiovaskulární systém, neboť platí za zdroj hořčíku a draslíku. Přispívá tedy k normalizaci tlaku, čímž omezuje pravděpodobnost srdečních chorob. Mimochodem, zastavuje také pálení žáhy. To jen kdyby náhodou…

Zdroj: www.nutricionhospitalaria.org/articles/02746/show - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat