Redukce váhy v režii bylinek

Urychlovačů odbourávání tukových zásob existuje bezpočet. A patří mezi ně i březový výluh, kořen pampelišky nebo mátový čaj! Který z těchto prostředků bude pro vás ten nejvhodnější?

Jestli existuje ideální čas na hubnutí, pak je to jednoznačně podzim. Do příští plavkové sezony je totiž poměrně daleko, což člověku poskytuje hodně času na jakékoli změny životního stylu. Vzít v potaz se musí i chladnější počasí, jež přeje venkovním pohybovým aktivitám. V tomto období se také sklízí mnoho potravin podporujících štíhlé křivky i celkové zdraví. Na kterou dietu se tedy vrhnete? Každopádně do ní nezapomeňte zakomponovat tyto bylinky. Shazování kil s nimi půjde jako po másle!

Seznamte se s břízou

Břízu si snad nelze splést. Její typicky bílý kmen s tmavými skvrnami a ostře řezané listy jsou zkrátka nezaměnitelné. A čím bude nápomocna? Má močopudné účinky, ovšem bez přílišného dráždění a zátěže ledvin. Odvar nebo nálev z listů je tedy vhodný při čistění a odvodňování organismu. Zároveň stimuluje funkci jater i činnost slinivky, čímž tělo připraví k odbourávání tukových zásob. Sluší se zmínit, že nepřímo má vliv i na odstraňování celulitidy (1).

Kořen pampelišky 

Smetanka lékařská je neodmyslitelnou součástí ozdravných kúr již od nepaměti. Rozhodně se po ní v lékárně či bylinkářství poptejte, ideálně pak po jejím kořenu. Ten snižuje hladinu cukru v krvi, přičemž příznivě působí na ledviny. Díky tomu je báječným pomocníkem při redukci váhy i detoxikaci. Souběžně upravuje trávení, normalizuje tlak a tlumí záněty (2).

Máta zaručí menší velikost 

Rostlina s osvěžujícím efektem prokazatelně zvyšuje bdělost a zahání pocit vyčerpání. Věděli jste ale, že potlačuje chuť k jídlu? Navíc urychluje metabolické procesy a čistí krev. Z tohoto pohledu je tedy i ona ceněným spojencem, který spalování kalorií patřičně nakopne. A vlastně, nejen to. Máta působí také jako přírodní afrodiziakum, tudíž příjemně polechtá libido a zkvalitní milostný život (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8705846/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5553762/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7923432/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat