Domácími prostředky proti tukové pneumatice kolem pasu

Žádné diety, ani žádné drahé hodiny ve fitnes. Tyhle domácí prostředky vám k plochému břichu pomohou také.

Jestliže byste ráda trochu zhubla v pase, vyplatí se použít prostředky, které máte ve skříni. S pomocí zdravé výživy a cílenými cviky ten záchranný kruh, co se vám usadil v pase, zmizí sám od sebe.

Kokosový olej

Ve srovnání s rostlinnými oleji jako je například sezamový nebo olivový olej obsahuje kokosový olej takzvané triglyceridy se středním řetězcem. Výhoda spočívá v tom, že jsou lépe stravitelné a játra je dokážou přeměnit na energii. Kromě toho neukládáte žádný tuk, ale podporujete látkovou výměnu – a to znamená, že v boji s břišní pneumatikou začnete vyhrávat (1).

Relaxace

Chronický stres velkou měrou může za to, že přibíráme. Zvýšený obsah kortizolu (stresového hormonu) zvyšuje totiž chuť na jídlo, ale zpomaluje spalování (2). Najděte si proto nějaký druh terapie, která vám pomůže se doma rychle uvolnit a zrelaxovat. Ať už je to jóga, meditace nebo horká vana – všechny ty drobnosti vám mohou pomoci odbourat stres a tak dlouhodobě zhubnout (3).

Zelený čaj

Zvykněte si každý den vypít zelený čaj. Látky v něm obsažené totiž nastartují látkovou výměnu a pomáhají játrům spalovat tuk. Studie (4) prokázaly, že denně potřebujeme čtyři až pět šálků, aby byl účinek patrný. Při tom je také důležité, aby čaj byl vždy připravený čerstvý.

Spánek

Jednoduchá cesta, jak zhubnout tuk na břiše je dostatek spánku. Dbejte na to, abyste spali alespoň osm až devět hodin během noci. Tak zůstane hladina inzulinu stejně jako stresových hormonů na zdravé úrovni. Kromě toho má tělo dostatek času ve spánku spalovat kalorie a přes den pracovat efektivněji (5).

Kurkuma

Žlutá látka, kterou kromě jiného kurkuma obsahuje, má protizánětlivý účinek. Jen s několika málo kapslemi denně nebo čerstvým práškem do každého jídla podpoříte látkovou výměnu a spalování kalorií. Pro optimální výsledky je nutné, aby koření, kapsle nebo extrakt obsahoval alespoň 95 % čisté kurkumy (6).

Voda

Pokud denně vypijete alespoň osm sklenic vody, významně pomáháte svému zažívání, snižujete nadýmání a udržujete spalování na vysoké obrátky. Jestliže navíc všechny nápoje obsahující cukr nahradíte také vodou, příjem kalorií tak můžete snížit o hodně. A už jen tahle malá změna zajistí, že vaše tělo ztratí na váze (7).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30244576/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5373497/, (3) názor autora, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7914147/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6315424/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat