S břišním tukem bude konec

Zdravé a chutné. Kdo si rád pochutná na těchto superpotravinách, rozpustí svůj tuk na břiše jako mávnutím kouzelného proutku.

Špíčky, co se vás drží zuby nehty, a nejvíc se jim asi líbí právě na břiše, se hubnou těžko. Někdy ale dokáže pomoci jíst speciální potraviny, abyste si zlepšili zdraví střevní mikroflory, a tak vyhlásili tuku na břiše válku.

Jezte oříšky

Podle jedné studie (1), která byla zveřejněná v „Journal of the American Heart Assiciation“, dokáže konzumace ořechů zredukovat tuk na břiše, a tím snížit riziko, že onemocníte nějakou ze srdečních chorob.

Na svaly pomůže vejce

Vajíčka obsahují bílkoviny, které naše tělo potřebuje na stavbu svalů. Když budete jíst vejce, vaše tělo spálí více energie, protože ji bude potřebovat k vybudování svalové hmoty (2).

Fermentované potraviny na střevní mikrofloru

Kyselé zelí a podobné potraviny obsahují probiotické bakterie, které regulují funkci střev, posilují imunitní systém, a dokážou dokonce předcházet i nepříjemnému nadýmání (3).

Ovesné vločky nejen ke snídani

Oblíbená snídaně v podobě ovesných vloček připravených na mnoho způsobů. Ovesné vločky obsahují prebiotickou vlákninu, která slouží probiotikům v našem střevě jako výživa, a starají se tak o zdravý trávicí systém (4). 

S olivovým olejem pro méně kalorií

Oleje na rostlinném základě zajišťují, pokud je používáte v mírném množství, že se cítíme rychle sytí. A díky tomu potom jíme daleko méně (5). 

Avokádo zajistí užší pas

Milovaná superpotravina avokádo může proti tuku na břiše také pomoci. Vědci (6) totiž zjistili, že lidé, kteří pravidelně jedí avokádo, mají nižší BMI a užší pas.

Citrusové plody vyženou jedy z těla

Citrusové plody v sobě skrývají antioxidanty, které pomáhají v boji se zánětem trávicího traktu, které mají přímou souvislost s tukem na břiše. Kromě toho obsahují pektin, flavonoidy, vitamíny, minerální látky a vlákninu, které napomáhají trávení, vyplavují z těla jedovaté látky a podporují spalování tuků (7).

Zdroj: (1) www.ahajournals.org/doi/10.1161/jaha.114.000993, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34504041/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723656/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8625765/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6770785/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3545982/, (7) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26593569/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat