Vynecháním svačinek si vykoledujete štíhlost

Dosytosti se najíst, a přesto zůstat hubená? Francouzky vědí, jak na to a my vám jejich trik, se kterým se to podaří i vám, prozradíme.

Když se jedná o téma jíst a zároveň zůstat štíhlá, díváme se se skrývanou závistí na Francouzky. Vybaví se vám snad nějaká Francouzka, která by byla při těle? Protože jak to vypadá, znají tajemství, jak i přes víc než dostatek dobrého jídla nepřibrat a být zdravé. Ale žádný strach – i vy tuto schopnost můžete rychle a jednoduše získat, pokud se budete držet jedné jediné zásady.

Jak být krásně hubená

Trik, proč mnoho Francouzek i navzdory bohaté stravě je stále štíhlých a zdravých, je, že zkrátka mezi hlavními jídly dne nemlsají. A tak jsou stravovací návyky (3) v mnoha francouzských rodinách stále stejné. Ráno si dají většinou jen šálek kávy s trochou mléka nebo bez mléka. V poledne pak následuje vydatný oběd s kolegy a večer jen malá a lehká večeře s přáteli nebo rodinou. Žádnou svačinku mezi jídly nenajdete. Dodržování tohoto pravidla je jako přerušovaný půst, čímž se dá rychle ušetřit docela dost kalorií. To dokazuje také velká studie (1) z roku 2013. Její výsledky ukázaly, že ti, kdo vynechají svačinky a chuťovky mezi jídly, nakonec denně přijmou o 400 kalorií méně a tím si i přes pravidelný přísun jídel dokážou udržet svoji štíhlou postavu.

Dobrot se vzdávat nemusíte

Jestliže se malé laskominy odpoledne nedokážete vzdát, máme pro vás pochopení. A dobrá zpráva je, že se jich bezpodmínečně vzdávat nemusíte. Protože mlsání je povolené, dokud mlsáte s mírou a zdravě. Takže místo čokoládových tyčinek a podobných nezdravých dobrot si dejte raději paprikové nebo jablečné tyčky (2). 

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3242470/, (2) názor autora, (3) www.frenchtogether.com/french-eating-habits/ 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat