Petrželový nápoj urychluje hubnutí

Přišel čas na předletní rýsování křivek? Zvyšte své dietní šance tím, že dvakrát denně uhasíte žízeň drinkem, který dokáže spalování kalorií pěkně nakopnout.

Podpořit pitný režim, své zdraví i úspěšné hubnutí (1)? Ano, to jde. A navíc v jednom jediném kroku! Připravíte si nápoj, který urychluje metabolismus, dodá potřebné vitaminy a odstraní z těla nahromaděné toxiny? Zde máte návod i famózní výčet všech účinků!

Pozor, začínáme

Co je k výrobě blahodárného občerstvení potřeba, tedy kromě několika minut času? Jistě vás potěší, že všechny ingredience budete mít s největší pravděpodobností po ruce. Konkrétně se jedná o šťávu z celého citronu, jednu středně velkou okurku, polévkovou lžíci strouhaného zázvoru a stejné množství gelu z rostliny aloe vera. Neobejdete se ani bez svazečku petrželky (může být i koriandr) a sklenice vody. Ted už stačí jen jmenované přísady rozmixovat, vzniklý drink přelít do sklenice a nechat se unést osvěžující chutí (2). A skvělými účinky, samozřejmě. Zapůsobí tyhle i na vás?

Prospěšný detox

Tento nápoj má detoxikační schopnosti, které se hodí i mimo dietní období. Jeho nutriční profil vykáže odpadní a škodlivé látky, jež by mohly ohrozit důležité funkce orgánů. Takto „uklizený“ organismus také lépe absorbuje cenné živiny, přičemž se dočká i silnější imunity (3).

Vzpruha pro línější metabolismus

Zázvor (4), který se ve jmenovaném životabudiči nachází, je skutečným zeštíhlujícím triumfem. Díky své ostré chuti zvyšuje teplotu těla, čímž povzbudí metabolické funkce. Navíc přispívá k regulaci cholesterolu a zabraňuje zavodňování. Dobrý vliv má i na fyzickou výkonnost, což oceníte při každém sportovním tréninku. A kdybyste to náhodou se cvičením trochu přehnali, i v tomto případě vám poskytne první pomoc, protože mírní svalové bolesti.

Dávka živin i menší riziko přejídání

Vyzdvihnout se musí i pozitiva, jež nabízí petržel (3). Ta v sobě skrývá celou řadu vitaminů, jmenovitě pak A, C, B1, B2, B3, B6 a E. Pokud jde o minerály, zprostředkovává nemalé množství vápníku, hořčíku, draslíku a fosforu. Nouzi nemá ani o kyselinu listovou, antioxidanty a aminokyseliny. Petržel dohlíží také na správné trávení, zatímco snižuje chutě k jídlu, takže předchází přejídání.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4761399/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat