Fungující nápoje na hubnutí s domácí přípravou

20.05.2022 | Hubnutí

Hubnutí, kromě pravidelného pohybu a vhodné stravy, podpoříte také popíjením mátového čaje a neslazené kávy. Divy ovšem svede i jedlá soda rozmíchaná ve vodě!

Jste právě ve fázi diety, proto vítáte každý zlepšovák, co by vám ve vašem úsilí pomohl? Máme pro vás hned tři nápoje, jež jsou s menší velikostí kalhot často spojovány. Na jaké zeštíhlující tekuté zbraně můžete vsadit?

Jedlá soda s vodou? Trefa do černého

Příliš se vám nezdá, že by levný sáček s hydrogenuhličitanem sodným mohl v boji s nadváhou přidat ruku k dílu? Odborníci o tom vůbec nepochybují, přičemž poukazují na jeho alkalizační vlastnosti, které proces spalování kalorií podstatně urychlují. Výhod jmenovaného multifunkčního přípravku je tu ale víc (1).

Jeho jedinečné složení zabraňuje zánětům a obnovuje pH rovnováhu organismu, což se při hubnutí jenom hodí. V jeho souvislosti se ve vědeckých kruzích hovoří také o léčbě pálení žáhy či útlumu alergických vyrážek (1). Rozmíchejte poloviční čajovou lžičku sody ve sklenici vlažné vody a pro maximální efekt drink zakápněte ještě citronovou šťávou. Budete-li tuto „medicínu“ popíjet každé ráno na lačný žaludek, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

Káva jako vzpruha i fitness fígl

Že je káva asi nejvyužívanějším stimulantem v únavové krizi, o tom není třeba pochybovat. Věděli jste ale, že jde na ruku také štíhlým křivkám? Jistá americká studie, do níž bylo zahrnuto sto jedinců z řad obou pohlaví, prokázala, že konzumenti černého zlata mají menší obvod pasu i nižší index tělesné hmotnosti (2). Odborníci si to vysvětlují tím, že obsažený kofein zlepšuje oxidaci tuků i metabolismus o celých 25 %. Nutno ovšem zmínit, že je třeba dopřávat si kávu černou, tedy bez zbytečných sladidel a tučné smetany, jinak její blahodárné schopnosti přijdou úplně vniveč. Nezapomínejte ani na to, že se za denní bezpečný „příděl“ považují čtyři šálky.

Mátový čaj. Ani ten nezklame

Není žádnou novinkou, že tato aromatická bylinka v sobě ukrývá velké množství mentolu, proto si báječně rozumí s fungujícím trávením. Rovněž je prokázáno, že zatne tipec nadýmání a pocitu nevolnosti. Lidé, kteří ji ve formě čaje zahrnou do pitného režimu, bývají ostražitější a optimističtější, zatímco vykazují bystřejší paměťové schopnosti. To ale není všechno! Vyznavači mentolu prý také snáze kontrolují touhu po nezdravých potravinách, proto se nenechají „oblafnout“ vlčím hladem. A to se hodí, nebo jste jiného názoru?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559139/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6548757/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7923432/ 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat