Ke štíhlejšímu pasu dopomůže sluníčko

09.07.2023 | Hubnutí

Přehled činností, které mají na Vaše břicho takřka blahodárný vliv, někoho opravdu překvapí. Patří sem jogurty, zelí, kefír a slunce!

Břišní tuk vás může i zabít, protože je biologicky aktivní. To znamená, že produkuje hormony a další látky, které mohou způsobit záněty. Také negativně ovlivňuje, jakým způsobem vaše tělo zpracovává cukry a další tuky. Čím více ho máte, tím větší je riziko, že vás postihne mrtvice, demence, rakovina nebo diabetes. Faldík v oblasti pasu není jen úhlavním nepřítelem plavkové sezony, ale i nebezpečnou zdravotní hrozbou (1). Jak proti němu zabojovat? Tyhle způsoby si oblíbí každý, komu se příčí potem nasáklé prostřední posilovny!

Vykročte ze stínu a nachytejte bronz

Když vám řekneme, že i opalování napomáhá hubnutí, budete tomu věřit? Přiznáváme, že to zní poněkud divně, nicméně jde o vědecky podložený fakt. A to úplně bez legrace! Michael Zemel, což je americký specialista působící na Institutu výživy univerzity v Tennessee, na základě svého výzkumu došel k názoru, že nedostatek vitaminu D zvyšuje produkci steroidního hormonu kalcitriolu, jež přímo souvisí s ukládáním tuků (2). Odkud zeštíhlující „déčko“ můžete čerpat? To je přece jasné, ze slunečních paprsků!

Tančete. S chutí i velkou radostí

Hýbat se do rytmu možná vypadá nenáročně, pravdou ale je, že tanec patří k hodně efektivnímu cvičení. Nejenže tak posílíte všechny svaly, a to včetně těch okolo boků, za 60 minut můžete spálit až 500 kilokalorií. Mimochodem, to je srovnatelné s jednou lekcí sportovního aerobiku. Tím však výhody téhle disciplíny, která se dá provozovat i v pohodlí obývacího pokoje, kupodivu nekončí. „Trsání“ podle odborníků podstatně snižuje pravděpodobnost osteoporózy, přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu a navozuje dobrou náladu. Rovněž prý funguje jako mentální cvičení posilující paměť a soustředění (3).

Zaměřte se na probiotika

K čemu že jsou probiotika vlastně dobrá? Kromě toho, že pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru a podporují hubnutí i zdravý metabolismus, upravují také látkovou výměnu a zlepšují duševní rozpoložení. Na nákupní seznam si tedy pro dobro vašeho pasu připište jogurty, kefír, zelí a kyselé okurky (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7431389/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2290997/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7312518/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8540110/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat