Nápoj pro krásné a ploché bříško

Plavková sezona se blíží a vás již teď děsí ukázat své břišní partie okolnímu světu? S tímhle nápojem vám hubnutí půjde samo. Už jste slyšeli o „Sassy water“? Na její přípravu nepotřebujete nic neobvyklého a přípravu zvládnete za pár minut. Tak jdete do toho?

V čem je celé tajemství

Tajemství je v důmyslném složení a zároveň splnění pitného režimu, protože si rovnou připravíte dva litry tohoto nápoje a máte tak splněno na celý den. Samozřejmě pitný režim je individuální, ale pod 1,5 litru by klesnout příjem tekutin neměl. Další výhodou tohoto nápoje, jsou i jeho nízké „výrobní“ náklady. A co konkrétně obsahuje?

Zázvor

Jak je známo, zázvor zahřívá organismus, a proto je při hubnutí tak vyhledávaným pomocníkem, nastartuje váš metabolismus a napomáhá efektivně spalovat přijatou energii. Navíc má silné antibakteriální účinky, pomáhá při plynatosti, pálení žáhy, při zánětech kloubů, zklidňuje bolesti hlavy a je výbornou prevencí proti stresu (1).

Okurku

Okurka je běžně součástí redukčních jídelníčků, tak proč si ji nepřidat i do vody, nápoj nejen ochutí, ale přispívá k detoxikaci organismu. Má hydratační účinky, urychluje trávení a doplňuje tělu potřebné živiny. Okurky z nápoje také můžete postupně ujídat, mají minimální kalorickou hodnotu a spoustu vlákniny, takže si je můžete dopřát téměř neomezeně (2).

Citron

Citrony doplní tělu nejen vitamin C, ale stejně jako grepy jsou známy tím, že zaženou nekontrolovatelné chutě. Je známo, že čerstvá šťáva z citronu zlepšuje trávení a tím zrychluje spalování. Pomáhá z těla odbourávat přebytečné tuky a odstraňuje odpadní látky z těla. A za to všechno je zodpovědná pektinová vláknina, která podporuje činnost metabolismu (3).

Mátu

Máta má příjemný zklidňující efekt a jako ostatní složky podporuje správné trávení. Běžně se používá ke zklidnění pálení žáhy, upravuje funkci žaludku a střev. Rozpouští žlučové kameny a podporuje správný odvod žluči (4).

Recept na „Sassy water“

Budete potřebovat:

  • 2 l kvalitní čerstvé vody
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 středně velká okurka
  • 1 středně velký citron
  • 12 mátových lístků

Očištěnou okurku a citron nakrájejte na kolečka, přidejte zbylé ingredience a smíchejte ve džbánu, nechte přes noc vylouhovat, aby vše pustilo svoji šťávu. Nápoj popíjejte druhý den, pro získání plochého bříška byste měli denně vypít připravený džbán této vody.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23098877/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403313/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7923432/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat