Ostrá dieta spočívá v konzumaci pálivých potravin

Léto se blíží a vy stále nejste s pohledem do zrcadla tak docela spokojení? Obraťte svou pozornost k chilli papričkám, černému pepři a zázvoru. To jsou ty správné dietní zlepšováky, které vás dokážou zeštíhlit!

Ještě pořád to není úplně ono? Řeč je samozřejmě o tělesných křivkách, které co nevidět nasoukáte do plavek a vyrazíte k vodě. Ptáte se, jak se nežádoucího faldíku a nadbytečných kil zbavit? To je vlastně docela jednoduché – stačí pěstovat pravidelný pohyb a zahrnout do stravy ostřejší potraviny. Které konkrétně vám mohou pomoci k vysněné postavě?

Černý pepř, koření s bonusem

Plod pepřovníku černého pochází z Indie, kde se používal již ve starověku. Kdysi se věřilo, že toto ochucovadlo funguje jako mocné afrodiziakum, dnes se mu připisují docela jiné schopnosti. Je prokázáno, že jeho složka piperin, která je trochu podobná výše zmíněnému kapsaicinu, příznivě dráždí žaludeční sliznici, působí močopudně a pozitivně ovlivňuje metabolismus. Tím pádem černý pepř v očích odborníků napomáhá hubnutí a významně urychluje spalování kalorií.

Chilli papričky, červená pro sexy tělo

„Ohnivé“ papričky jsou dietní trefou do černého. Americká studie publikovaná v časopise zaměřeném na obezitu prokázala, že jejich obvyklí konzumenti spálí denně přibližně o 116 kalorií více oproti jedincům, kteří se jim vyhýbají. Celé tajemství tkví v obsažené látce zvané kapsaicin. Ta vykazuje silný termogenní účinek, čímž značně urychluje metabolismus a podporuje eliminaci tuků. Nutno dodat, že vychvalovaný kapsaicin zároveň tlumí chutě na jídlo, prospívá kardiovaskulárnímu systému a působí jako prevence nádorových onemocnění.

Zázvor, oblíbená klasika

Zázvor je přírodní všelék, jenž v sobě ukrývá kromě antioxidantu gingerolu, éterických olejů a zázvorové silice i celou řadu prospěšných vitaminů a minerálů. Ovšem pozor, tenhle poklad nedokáže jen posílit imunitu a odstranit zažívací potíže, přispívá také k redukci váhy. Díky své ostré chuti zvyšuje teplotu těla, čímž „probudí“ i unavený metabolismus.

Navíc také snižuje hladinu škodlivého cholesterolu, zabraňuje zavodňování a zvyšuje výkonnost. A to vám ve fitku přece přijde vhod! Kdybyste to tam se cvičením náhodou přehnali, zázvor vám poskytne první pomoc – mírní totiž svalové bolesti. Už pro něj vyrážíte do obchodu? Čím dříve ho zahrnete do jídelníčku, tím lépe…

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9795841/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat