Zbavte se břišního tuku rychlým mávnutím proutku

02.04.2023 | Hubnutí

Znepokojuje vás tvrdohlavý břišní tuk? Jeho přebytek je nejen nevzhledný, ale také zdraví škodlivý. Vede totiž k srdečním onemocněním, vysokému krevnímu tlaku a zvyšuje riziko diabetu 2. typu. Jak se ho zbavit bez úmorného cvičení? Kouzelný nápoj pomůže!

Zvyšte příjem bílkovin

Zvýšení příjmu bílkovin a snížení příjmu sacharidů je jedním z nejrychlejších způsobů, jak ztratit břišní tuk, známý jako viscerální. Protein pomáhá vyrovnávat hladinu cukru v krvi a snižovat hladinu inzulinu, což je hormon, který signalizuje vašemu tělu, aby uchovával tuky. Proto, aspoň dočasně, přeskočte konzumaci bílého chleba a těstovin. Ty nahraďte celozrnnými komplexními sacharidy, ovocem, kuřecím a rybím masem či kořenovou zeleninou (1).

Nezatracujte kokosový olej

Kokosový olej se skládá z triglyceridů středního řetězce (MCT), zatímco mnoho rostlinných a semenných olejů se skládá z triglyceridů s dlouhým řetězcem (LCT). Studie ukazují, že mnohé výhody kokosového oleje jsou způsobeny především vysokým množstvím MCT. Právy ony jsou snadno stravitelné, rychle se přeměňují na energii, mohou stimulovat metabolismus vašeho těla, který pomůže s bojem proti břišnímu tuku (2). Takže, ať žije „kokosák“!

Najděte stresový odlehčovač

Chronický stres může být jedním z faktorů přispívajících k odolnému břišnímu tuku. Dlouhodobé hladiny stresového hormonu kortizolu mají tendenci podporovat chuť k jídlu, zpomalovat metabolismus a podpořit ukládání břišního tuku. Je proto nutné vyhledávat uklidňující aktivity, jako je meditace, hluboké dýchání nebo relaxační koupele. Cokoli, co vám pomůže zvládat každodenní stres, se počítá. Tato jednoduchá věc vás zbaví dvou centimetrů břišního tuku za pouhých pár dní (3).

Denně pijte zelený čaj

Díky obsahuju katechinů se zelený čaj považuje za perfektní detoxikant, který se podílí na ztrátě břišního tuku. Katechiny zrychlují metabolismus a pomáhají játrům při spalování tuku. Zvažte výměnu pravidelného příjmu kávy za konzumaci zeleného zázraku. Studie prokázaly, že čtyři až pět šálků denně je pro ztrátu tuku v oblasti břicha naprosto ideální. Dávejte si však pozor na zelené čaje, které obsahují cukr (4).

Víc spěte

Mezi překvapivé způsoby, jak ztratit břišní tuk bez cvičení, patří dostatečně dlouhý spánek. Výzkum ukazuje, že spaní po dobu 6 až 8 hodin za noc pomůže udržet hladiny inzulínu a stresových hormonů pod kontrolou (5).

Dochucujte kurkumou

Kurkumin je protizánětlivá složka extrahovaná z bylinkové kurkumy. Stačí špetka denně a zbavíte se faldíků! Výzkum totiž ukázal, že kurkumin podporuje zdravý metabolismus a je skvělou přísadou, kterou lze přidat do jakéhokoli receptu. Jíst a hubnout? To nezní špatně! Účinek během dne podpořte aspoň osmi sklenicemi vody, která pomáhá trávení a snižuje nadýmání. Zkuste i kouzelný nápoj, který vyčistí tlusté střevo a doslova nakopne metabolismus (6).

Připravte si 1/3 šálku vody, 1/2 citronu, 1 okurku, hrst petrželky a čajovou lžičku strouhaného zázvoru. Rozmixujte a nápoj pijte vždy čerstvý – ráno na lačný žaludek. Za pár dní se budete radovat!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7539343/, (2) www.pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2020/FO/D0FO00872A, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6296480/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4025876/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9031614/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8775659/




Celkem 1 komentářů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat