Krok za krokem vojenskou dietou

01.11.2022 | Hubnutí

Vánoce se nezadržitelně blíží, a proto se leckdo prozíravě snaží zhubnout ještě před adventem. Chcete i vy sundat zhruba 5 kilo za tři dny? Zkuste vojenskou dietu!

Vojenská strava je v současnosti jednou nejoblíbenějších rychlých diet, neboť slibuje úbytek váhy o několik kilo za pár dní. Funguje tak, že po 3 dny jíte jen určitá „předepsaná“ jídla, poté si dáte 4 dny pauzu se svačinkami – a následně si celou kúru zopakujete (1). To může znít zajímavě pro ty, kteří chtějí vidět výsledky pokud možno ihned.

Jak dieta funguje?

Nejsou povoleny žádné zrádné tuky, kořenící směsi a různá dochucovadla. Pokud vám jídlo nechutná, lze jej vytunit pouze citronovou šťávou a přírodním kořením, popřípadě si vypomoci olivovým olejem. Zakázány jsou rovněž porce nad rámec plánu, tudíž zapomeňte na malé svačinky v prvních třech dnech a nenápadné zobání cestou do práce (1).

Celkové množství kalorií, které byste měli konzumovat v první fázi, by se mělo pohybovat kolem 1100 až 1400 kalorií denně. To je výrazně nižší množství, než spotřeba průměrného dospělého člověka, tak se připravte na to, že vám to možná hned nesedne. Druhá fáze stravy vyžaduje, abyste jedli zdravě a udrželi svůj příjem kalorií v bezpečných mezích (1).

Třídenní plán stravování

Den 1.

Snídaně: Poloviční grapefruit, 1 krajíc toastového chleba se 2 lžícemi arašídového másla, šálek čaje nebo kávy (volitelné).

Oběd: 1/2 šálku tuňáka, 1 plátek toastového chleba a šálek kávy nebo čaje, pokud máte chuť.

Večeře: 90 gramů libovolně zvoleného masa, 1 malé jablko, 1 šálek vanilkové zmrzliny, 1 šálek zelených fazolí a 1/2 banánu.

Den 2.

Snídaně: 1 krajíc toastového chleba, 1 vařené vejce a 1 šálek čaje nebo kávy (podle chuti).

Oběd: 1 vařené vejce, 5 slaných krekrů, 1 šálek tvarohu (nebo sýru Cottage) a šálek čaje nebo kávy.

Večeře: 1/2 šálku brokolice a stejné množství mrkve, ½ šálku vanilkové zmrzliny, 2 hot dogy bez housky. V případě hladu nebo chutí ještě ½ banánu.

Den 3.

Snídaně: 1 plátek čedaru, 1 malé jablko, 5 slaných krekrů a šálek čaje nebo kávy.

Oběd: 1 plátek toastového chleba, 1 šálek kávy nebo čaje a 1 vejce připravené jakýmkoli způsobem, který se vám líbí.

Večeře: Poloviční banán, 1 šálek tuňáka a 1 šálek vanilkové zmrzliny.

Pokud jde o zbývající 4 dny, jak již bylo zmíněno dříve, můžete jíst, co hrdlo ráčí, pokud ovšem udržíte svůj příjem pod 1500 kalorií denně. To znamená, že se můžete občerstvovat mezi jídly, ale ujistěte se, že nepřekračujete stanovený limit. A pokud vám to energie dovolí, co nejvíce cvičte, nebo se aspoň maximálně hýbejte.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3013424/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat