Vyberte si ten nejlepší sport na hubnutí

Zhubnout sportem se snaží mnoho z nás, ale který funguje nejlépe? Máme pro vás seznam těch nejúčinnějších!

Mnoho lidí sportuje jenom proto, aby mohlo jíst normálně a nepřibrat. A někteří chtějí pomocí sportu cíleně zhubnout. A pak chce člověk vidět výsledky samozřejmě co nejrychleji. Pojďme se podívat, které sportovní disciplíny mají největší efekt na úbytek tuku.

Důležité je ale říct, že jenom sportem budete kila ztrácet jen velmi těžko, protože když podceníte počet přijatých kalorií a za sport se odměníte, byla celá námaha zbytečná. Je proto potřeba přizpůsobit i stravu. Ta je a bude vždy největší pákou v boji s přebytečnými kily.

Běh

U žádného sportu nespálíte tolik kalorií jako u joggingu. Může to být dokonce 550 kalorií za hodinu. U běhu zapojujete převážně svaly na nohách, ale je dobré procvičit i svaly na trupu. S posílenými svaly dosáhnete zdravějšího běžeckého stylu.

Chůze

Alternativa běhu, která nezatěžuje tolik klouby, je chůze nebo nordic walking. Spálit můžete 450 kalorií za hodinu, pokud chodíte správně.

Plavání

Ideální sport pro všechny, kteří chtějí nebo musí chránit svoje klouby. Plaváním ztratíte za hodinu asi 440 kalorií a zajistíte si posílení všech svalů.

Jízda na kole

Kolo je perfektní stroj pro milovníky přírody, při kterém se zbavíte 400 kalorií během hodiny. Také u jízdy na kole se doporučuje přidat ještě posilování břicha a trupu, protože u jízdy zapojujete hlavně svaly na nohou a špatný posed by mohl vést i k bolestem zad.

Spinning

Pro všechny, kteří se nechtějí ohlížet na rozmary počasí, je tady spinning. Spotřeba kalorií u spinningu závisí samozřejmě na stupni obtížnosti, tělesné váze a zátěži. Ale orientačně se dá říci, že osoba vážící 75 kilogramů, průměrně trénovaná, spálí za 60 minut asi 600 kcal – tedy skoro stejně jako při běhu.

Crossfit

U crossfitu podle vědců prý spálíte 13 kalorií každou minutu. A to bez dodatečné zátěže! Velmi efektivní jsou kliky, sklapovačky a dřepy.

HIIT (High Intensity Interval Training)

HIIT jsou krátké vysoce intenzivní fáze, které se střídají s krátkými relaxačními fázemi. Takovým tréninkem donutíte svoje tělo spalovat kalorie dlouhodobě, a to i po skončení tréninku. Za hodinu tak můžete spálit neskutečných 700 až 800 kalorií!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3925973/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat