Díky chytrým hodinkám jsme aktivnější

Chcete toho v průběhu dne nachodit více a spálit tak i více kalorií? Pokud vám chybí motivace, kupte si chytré fitness hodinky. V tomhle směru je vychvalují i vědci!

Chytré hodinky jsou nejen báječným tréninkovým pomocníkem, ale i atraktivním designovým doplňkem. Žádný div, že je nosí tolik lidí! Také uvažujete o jejich koupi? Věda říká, že rozhodně neprohloupíte.

Trenér a doktor v jednom

Tyto sledovače fyzické aktivity počítají kroky, které denně ujdete. U toho vám zkalkulují i spálené kalorie, přičemž naměří srdeční frekvenci a krevní tlak. Jejich prostřednictvím zjistíte i to, kolik hodin v noci spíte a jak moc se budíte. Některé modely monitorují i počasí a přehrávají hudbu. Textové zprávy a e-maily si v nich přečtete také, tedy pokud jste v bluetooth dosahu svého mobilního telefonu (1). Ano, výhod mají spoustu. Tou největší je ale zřejmě jejich motivační působení.

Dnes půjdu dál!

Podle nové studie (2) uskutečněné Univerzitou Jižní Austrálie (University of South Australia) povzbuzují fitness hodinky své uživatele k tomu, aby denně chodili zhruba o 40 minut déle, díky čemuž zdolají o 1 800 kroků více. Autoři výzkumu k tomuto poznatku dospěli na základě přezkoumání několika předešlých studií, do nichž bylo zahrnuto 164 tisíc lidí z celého světa. „Tato zařízení motivují k sebekontrole, pravidelnosti a stanovení vyšších cílů, což nepochybně vede k intenzivnější fyzické aktivitě,“ vysvětluje hlavní autor zmíněného výzkumu Ty Ferguson. „Funguje to u všech věkových skupin, což je skvělé,“ dodává tento odborník s tím, že tyto inteligentní náramky mohou posloužit i jinak.

„Kromě toho, že chytré hodinky pobízejí k tomu, abychom se během dne více pohybovali, existují i vědecké důkazy, které naznačují, že pacientům s diabetem a dalšími nepříznivými zdravotními stavy pomáhají snižovat krevní tlak i škodlivý cholesterol,“ upozorňuje Ty Ferguson. No vida, návštěvu obchodu s elektronikou tedy zbytečně neoddalujte a tuto moderní vychytávku si pořiďte co nejdříve!

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27612974/, (2) www.unisa.edu.au/media-centre/Releases/2022/wearing-your-fitness-on-your-sleeve-is-great-for-the-heart/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat