Masážní míček si vaše nohy zamilují

Chcete udělat něco pro své zdraví, a nejlépe za minimální náklady? Pořiďte si masážní míček. Nebude vás stát více než stokorunu. Jeho pozitiva jsou však k nezaplacení! Vylepší vám krevní oběh a znormalizuje krevní tlak. Zbaví vás také bolesti hlavy a nepřímo podpoří kvalitu pokožky.

Je to kulaté, gumové a barevné. Může to mít ohebné výčnělky, ale také nemusí. Řeč je o masážním míčku, který je k dostání v každé lékárně, a to doslova za pár korun. Ještě jste si ho nepořídili? To je škoda. Tahle malá věc má úžasné výhody i výsledky. Zalíbí se vám třeba tyhle?

Okamžitá úleva od bolesti

Masážní balonek se asi nejčastěji používá v péči o nohy, ovšem zdaleka to neznamená, že si jím nemůžete přejíždět i jinde po těle, a to třeba při sledování televize. Mechanismus, jakým tento pomocník působí na reflexní body, rychle zmírňuje bolesti a poskytuje tolik potřebnou a vítanou úlevu. Mimochodem, pokud si na něj „stoupnete“ a budete ho chodidly jemně kutálet po podlaze, zabojujete také proti migréně (1, 2).

Ukázkový průtok krve

Podpora činnosti oběhového systému je jednou z největších a nejzmiňovanějších výhod masáže obecně. Bezproblémový průtok krve jakožto nejvzácnější tekutiny na světě „propláchne“ žíly a tepny, čímž přispěje k odstranění nahromaděného plaku a dalších nečistot, které zvyšují riziko vzniku sraženin a tím i pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob. Dlužno dodat, že svižný krevní transport se příznivě dotkne i kvality pokožky.

Prevence arteriální hypertenze

„Vyšší krevní tlak má dnes v podstatě polovina světové populace,“ myslí si americká lékařka a vědecká výzkumnice Rosa Walsh. „Jedinci s mírnou hypertenzí mohou svůj převládající problém podstatně zlepšit třeba úpravou jídelníčku,“ vysvětluje odbornice s tím, že doporučuje například konzumaci pomerančů. Nejen strava se ale jeví jako vhodný protiútok! I masáž nohou pomocí zmíněného míčku může tlak znormalizovat, jak uvádí poznatky studie zveřejněné v magazínu PLOS One (3). Vyberete si ten svůj?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4637917/, (2) www.gtesta.tripod.com/Dissertationall.htm, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4807074/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4807074/tcmtips.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat