Zdravý životní styl není tak moc náročný

06.07.2022 | Zdraví

Pro některé je celková myšlenka na zdravý životní styl jaksi bolestivá. Říct si, že odteď už budete jíst zdravě, pravidelně cvičit a dělat všechny ty drobné věci, které přehodí váš život na poněkud náročnější úroveň. Je to těžké, že?

Dám vám tři jednoduché tipy, které vám pomohou se do toho dostat. Věřte, že to nemusí být těžké. Vlastně ani není. Problém je, že příliš oddělujete myšlenku o zdravém životním stylu od svého obyčejného životního rytmu, a proto se vám stává nedosažitelnou. Není to takový problém, tedy alespoň nemusí být, pokud z toho problém neuděláte. Tak co je tedy dobrý přístup, který celou tuhle věc ulehčí?

Dělejte změny pomalu

Jestliže skočíte do nových věcí příliš rychle, většinou to nemá dlouhé trvání. První nadšení rychle opadne a vám zbyde jen práce a nepříjemnosti. Dovolte své psychice přijmout změny pomalu, dopřejte si čas, aby se mohly zapustit do vašeho životního stylu. Čím přirozeněji to uděláte, tím spíše je přijmete za své.

Nesnažte se měnit stravování přes noc

Nikdo po vás nechce, abyste se hned vzdali čokolády, vína či hamburgerů a nacpali lednici salátem a nízkotučným jogurtem. Začněte třeba s banánem na svačinku namísto hranolků, nebo do toho burgeru dejte více zeleniny. Samozřejmě vypusťte všechno odpadní jídlo a hlídejte si, kolik sníte toho nezdravého. Nesnažte se změnit to všechno přes noc, pokud tedy nejste typ člověka, který na takovéto jednání reaguje pozitivně a ví, že ho zvládá. Většina z nás preferuje možnost zvykat si na nové věci pomalu, abychom mohli naučit svá těla novému stravování a menším dávkám cukru, většímu příjmu zeleniny atd. Buďte hrdí na každou drobnou věc, kterou změníte k lepšímu, a uvidíte, že za chvíli se budete s novými stravovacími zvyky cítit dobře.

Nesrovnávejte se s druhými

Tohle jste vy. Jste dokonalí a jedineční a neexistuje jediné pravidlo zdravého životního stylu, které by platilo úplně stejně na dva rozdílné lidi. Vše je individuální, stejně jako vy. Někdo nabírá rychle svalovinu, ale zase nemá sílu. Jiný je silný, ale zase drobný a útlý. Můžete postupovat rychleji než váš kamarád, ale pak budete řešit zase jiný problém, který on mít nebude. Je to zcela v pořádku. Nejste tady proto, abyste s někým soupeřili, nebo si cokoli dokazovali. Zdravý životní styl je od toho, abyste se cítili dobře, byli sebevědomí a užívali si každý nádech, který dostanete do plic, naplno. To je to, proč to děláte. Nezapomínejte na to.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat