Ranní pití vody s citronem kompletně zlepší den

06.12.2022 | Zdraví

Co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek? V případě zvyklostí, které vám prospějí ve všech směrech, to platí dvojnásobně. Proč vstávat alespoň o hodinu dřív, meditovat a po probuzení pít vodu s citronem?

Rádi byste svůj život změnili k lepšímu? Pokud si myslíte, že něco takového nelze učinit jen tak „nahonem“, jste na pěkně velkém omylu. Už během jednoho jediného rána totiž můžete udělat maličkosti, které vám přinesou fascinující výhody. O kterých přesně se tu bavíme?

Přivstaňte si, budete výkonnější

Jste ten typ, který vstávání bytostně nesnáší? Vítejte do klubu těch, co by budíka bezprostředně po spuštění alarmu nejraději vyhodili z okna. Přesto se ale vyplatí nařídit na něm jiný čas a vyskočit z peřin dříve, než jste zvyklí. Důvod? Závěry studie (1) publikované v magazínu Journal of Personality and Social Psychology sdělují, že lidé, kteří si první kávu vychutnávají už kolem páté hodiny ráno, jsou mnohem produktivnější a úspěšnější. Tedy pochopitelně oproti jedincům, jež v tuto dobu stále hluboce zařezávají. Dáte si říct?

Natankujte si vodu s citronem. Má to své opodstatnění

Ještě dřív, než si dáte snídani a tu zmíněnou kávu, byste však měli zavlažit svůj organismus, který je po celé noci značně vyprahlý. Úplně nejideálnějším nápojem se v tomto případě jeví vlažná voda s citronem (2). Co z toho budete mít? Tenhle drink se v lékařských kruzích považuje za takový malý zázrak, protože urychluje metabolismus, odstraňuje z těla škodlivé toxiny, posiluje imunitu, dodává energii a v neposlední řadě také zlepšuje vzhled pokožky (2). Stačí vám to jako odpověď?

Pronikněte do tajů meditace

Tím, že budete dělat nic, získáte vlastně všechno – není to pořádný paradox? To sice ano, nicméně přesně takhle to funguje. Kromě toho, že meditace je účinným prostředkem pro psychickou regeneraci i zmírnění stresu, bývá odborníky spojována s navýšením hladiny dopaminu, takže podle nich zlepšuje náladu a celkové duševní rozpoložení. Tuto techniku může provádět úplně každý, a to bez rozdílu pohlaví, věku či vyznání (3). Uděláte si tedy po ránu čas na krátké „meditační okénko“? Optimismem budete sršet až do večera a navíc prospějete i své paměti a kreativitě!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4668773/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403313/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895748/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat