Chudý pitný režim obohatí okurková voda

Dbáte na dostatečný příjem tekutin a vítáte každou možnost, jak si splnit denní doporučenou hladinku? V tom případě byste měli zkusit nápoj, který vám dodá energii, pomůže při hubnutí a ještě vás zkrásní. Tajemství je v okurce!

Pitný režim je nutností, a to nejen v parném létě. Už nevíte, čím hasit žízeň, protože ledové čaje vám nechutnají, z čisté vody máte žáby v břiše a na limonády vás příliš neužije? Zkuste zdravou alternativu v podobě okurkové vody. Tenhle svěží drink hydratuje tělo a ještě má nesporné přínosy pro celkové zdraví (1). O kterých přesně je řeč?

Tekutý dopink pro svaly

Okurky se mohou pochlubit vysokým podílem oxidu křemičitého, který zachovává v kondici pojivové tkáně. Stačí tedy přidat několik plátků vodnaté zeleniny do láhve s vodou a rázem máte ideální nápoj na trénink, který poskytne svalům potřebné stopové minerály. Teď už zdoláte jakýkoli stanovený cíl!

Krásná pleť bez chybičky

Oblíbená přísada do salátů obsahuje kromě zmíněného oxidu křemičitého i pořádnou dávku antioxidantů. Právě s jejich pomocí bude vaše pleť čistá, pružná a zkrátka k nakousnutí! Pokud vás trápí akné či začervenalost obličeje, udělejte si okurkové vody o něco víc. Jednu část vypijte a druhou si omývejte tvář, přinese to výsledky…

Pomocník při hubnutí

Snažíte se konzumovat větší množství tekutin, abyste jedli o něco menší porce? V tom případě vás bude zajímat, že celá okurka má v sobě pouhých 45 kalorií. Je tedy jasné, že z pár plátků žádné váhové následky nečíhají.

Čistička celého těla

Okurková voda je známá svou schopností účinně detoxikovat organismus. Proto je ideálním čisticím prostředkem k odstranění nežádoucích a škodlivých toxinů z vašeho systému. S tím vlastně souvisí i následující bod, který se vám jistě zalíbí.

Nevyčerpatelný zdroj energie

Jste unavení až hanba? Zapomeňte na sladké energetické nápoje i kofein. Vzpružte se vodou s okurkou, která vám okamžitě dobije baterky. Vzhledem k tomu, že je účinná při odstraňování toxinů, spolehlivě zabraňuje únavě. To přece nezní špatně, že…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7281498/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat